turizmus

2019.09.20. 11:30

Nagy lehetőségeket rejt a megújult Fürdő Hotel

Állami támogatásból, a Kisfaludy Program keretében újult meg az önkormányzati tulajdonú, Zalakarosi Fürdő által üzemeltetett háromcsillagos Fürdő Hotel.

Horváth-Balogh Attila

Cziráki László, Novák Ferenc és Manninger Jenő vágta át a szalagot Fotó: Szakony Attila

Az ünnepélyes avatás tegnap zajlott. Novák Ferenc polgármester beszédében rámutatott: az önkormányzat sikeres pályázata révén a kívül-belül megújult, 22 szobás, 55 férőhelyes szálloda a város turisztikai szolgáltatásainak egyik fontos elemévé válhat a jövőben, ehhez minden lehetőség adott. Mint ahogy ahhoz is, hogy Zalakaros idegenforgalmi mutatói még jobbak legyenek.

Cziráki László, Novák Ferenc és Manninger Jenő vágta át a szalagot Fotó: Szakony Attila

– Városunk az idegenforgalmi statisztikák tekintetében szinte minden kategóriában ott van az első tízben, viszont van egy mutató, amiben még bőven lehet és kell is mit tenni, ez pedig az egy főre jutó költés összege – hallhattuk a polgármestertől. – Úgy vélem, az önkormányzati Fürdő Hotel felújításával, a szolgáltatások minőségének javításával épp a költés ösztönözhető, ami elengedhetetlen feltétele annak, hogy a városnak több bevétele legyen. A fejlesztés összesen nettó 148 millió forintba került, melyből az állami támogatás 103,3 millió forintot tesz ki. Az önerő nettó 45 millió forint volt.

Manninger Jenő ország­gyűlési képviselő azt emelte ki: Zalakaroson folyamatos, töretlen fejlődést tapasztalt az elmúlt években. Ehhez járult most hozzá a kormány is a támogatással.

 

– Az állam által a Kisfaludy Program keretében megítélt támogatások a gazdaság, a turizmus fejlesztését célozzák, s azt reméljük, hogy ezek a pénzek valójában befektetések, melyek a következő években megtérülnek – fogalmazott Manninger Jenő.

Czirákiné Pakulár Judit turizmusért felelős alpolgármester arról beszélt: véleménye szerint a megújult és átalakult hotelben komoly gazdasági lehetőségek rejlenek, közel olyanok, amilyenekkel a közeli nagy szállodák rendelkeznek. Az üzemeltető Zalakarosi Fürdő nevében Cziráki László vezérigazgató elmondta: az épület külső-belső felújítására is sor került, a burkolatok és a szobák bútorzatának cseréjére, a konyha átépítésére, fitnesz­eszközök beszerzésére mozgáskorlátozottaknak, játszótér, e-töltőhely és napelemes rendszer kiépítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában