Kosárlabda

2006.11.06. 03:28

Ezúttal a hajrá hozta meg a ZTE KK sikerét

Zalaegerszeg - Három idegenbeli mérkőzést követően szombaton hazai pályán is bemutatkozott az új bajnokságban a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabda csapata. A zalaiak izgalmas mérkőzésen legyőzték az addig listavezető Szolnokot.

Zalai Hírlap

ZTE KK: Miskovics (17/9), Simon L. (11/6), Latham (13), Bell (20/9), Miszczuk (4). Csere: Gáspár (8/3), Tóth Á. (-), Hoffmann (6/3), Keresztes (4). Edző: Nikola Lazics

Szoknok: Kelley (21/3), Cziczás (2), Hollins (20/3), Jurkunas (19/9), Frana (6). Csere: Sabaliauskas (3/3). Edző: Pór Péter

Kipontozódott: Simon L. a 34. percben.

A kék-fehérek három eddigi mérkőzésüket idegenben játszották, s mindháromszor a hajrában elkövetett hibáiknak köszönhették, hogy nem tudtak győzni. Időközben a klubvezetésben is változások történtek, hiszen új elnökség alakult, s a tagság dr. Kelemen Pétert választotta elnöknek.

A szombati találkozó előtt nem is lehetett más célja a ZTE KK együttesének, mint az, hogy győzzön, bár ez a feladat éppenséggel nem tűnt könnyűnek. A Szolnok ugyanis az eddigi mérkőzéseken nem tudott hibázni, otthon és idegenben is remek játékkal nyert. Úgy tűnt Egerszegen sem adja alább a szolnoki alakulat, hiszen gyorsan vezetéshez jutott (0-5), ám jött a hazai válasz négy tripla formájában. A baj csak az volt, hogy közben a vendégek is be-betaláltak (12-12), sőt gyors játékukkal - főleg Hollins és Kelley semlegesítése bizonyult megoldhatatlan feladatnak - és pontos támadásaikkal a 14. percre már 19-30-ra vezettek. A ZTE játé-kosai túl sokat hibáztak, s bár nem voltak ezek látványosak, sokkal inkább apró, ám éppen ezért bosszantó bakik. A nagyszünethez közeledve viszont összeszedta magát a zalai csapat, így reménykedve várhatta a folytatást (38-43).

A pihenőt követően lépett pályára először Keresztes Rafael, akivel sokkal hatékonyabbá vált a lepattanózás, s a ZTE védekezése is kezdett összeállni. Méghozzá olyannnyira, hogy Gáspár és Simon révén a Szolnok két amerikai légiósa egyre inkább elveszítette a fonalat, s a közönség is ráérzett arra, hogy érdemes biztatni kedvenceiket. Tényleg jól játszott ekkor már a zalai csapat, a kérdés az volt, hogy az utolsó negyedre kiharcolt egypontos hátrány (54-55) kellő energiát ad-e a fordításra. Adott, méghozzá a legjobbkor. A ZTE ekkor mindössze egy légióssal állt fel, s nagyszerű csapatjátékkal sikerült némi előnyt is kiharcolni (60-57), ám a döntő fordulatot a viszatért Bell triplája és Miskovics hármasa hozta meg (37. p.: 71-64). Erre már nem volt válasza a Szolnoknak, így a ZTE három elveszített mérkőzés után most éppen a hajrában nyerte meg, e számára nagyon fontos mérkőzést.

Amint korábban megírtuk, most kellett dönteni a lengyel Marek Miszczuk további sorsáról. Vasárnap Bodrogi Csaba ügyvezető érdeklődésünkre arról számolt be, hogy megköszönték a légiós eddigi segítségét, s úgy döntöttek, hogy más centert keresnek. Akár már a héten érkezhet egy új kosaras próbajátékra.

Nikola Lazics: Nagyon nehéz mérkőzés volt, főleg három vesztes találkozó után. Gratulálok a fiúknak és a közönségnek.

Pór Péter: Kétszer is vezettünk tíz ponttal, de Simon és Gáspár révén újítani tudott a ZTE, amely védekezésben felülmúlt bennünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!