Kosárlabda

2016.01.05. 18:45

Krapic is játszott a Körmend ellen, újabb ZTE-siker

Zalaegerszeg – Az ünnepek után még volt egy szabad hétvégéjük, ám szombaton már folytatják a bajnoki küzdelmeket az élvonalbeli zalai kosárlabda csapatok.

Kerkai Attila

Függetlenül a pihenőtől, az ünnepek között is edzettek a Zalakerámia-ZTE KK férfi és a ZTE NKK női csapatának tagjai. Ami a fiúkat illeti, Bencze Tamás csapata szombaton a Nyíregyháza vendége lesz, és ezzel a találkozóval fejeződik be a férfiaknál az alapszakasz első köre.

– A legutóbbi mérkőzésünk után is edzésben maradtunk, aztán a karácsony szabad volt, majd újra kezdődhetett a közös munka – számolt be a 4. helyen tanyázó ZTE KK vezetőedzője, Bencze Tamás az elmúlt két hét munkájáról. – Január 3-án, vagyis vasárnap már edzettünk, csupán az amerikai légiósok kaptak felmentést ez alól, akik hétfőn csatlakoztak hozzánk. Mindez érthető is, hiszen nekik szezon közben csak ez az egy alkalom van arra, hogy hazautazzanak, ugyanakkor a délszláv légiósok mindezt többször megtehetik a közelség miatt. Szerencsére mindenki egészséges, vagyis készülünk a következő találkozóra. Ante Krapic is játszhat már, ám vele kapcsolatban annyit azért el kell mondani, hogy nincs még százszázalékos állapotban. Tud segíteni, azonban természetesen még nem annyira dinamikus a játéka, mint korábban volt.

Stárics Kornél, a ZTE KK ügyvezetője érdeklődésünkre megerősítette, hogy Ante Krapic-csal felépülése után továbbra is számolnak

A ZTE KK egyébként hétfőn zárt kapus edzőmérkőzést játszott a Körmend együttesével. Elsősorban a vasiak számára volt fontos a találkozó, hogy új légiósukat, Perry Petty játékát teszteljék. A találkozót információink szerint – a két csapat bajnoki találkozója után – a ZTE KK 83-80-ra nyerte, de ezt követően még egy ötperces ráadás is következett, s azt követően is a zalaiak jártak előrébb.

A ZTE NKK női együttese szintén szombaton játssza az első idei bajnokiját. Gáll Tamás együttese ezúttal Győrben lép pályára, s mint a szakvezető elmondta, ők is teljes erővel dolgoznak már. Ami pihenőt a programba kellett iktatni, azon már túl vannak, keretének valamennyi játékosa egészséges. A ZTE NKK a 8. helyen áll a bajnokságban egy győzelemmel és kilenc vereséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!