Kosárlabda

2015.10.23. 11:53

Szolnokon a zalaiak: Továbbra is Krapic nélkül, de bízva a jó csapatjátékban

Zalaegerszeg – Ha van nehéz ellenfél és mérkőzés, akkor ez most következik a Zalakerámia-ZTE KK élvonalbeli kosárlabda csapata számára.

Kerkai Attila

Bencze Tamás együttese szombaton (18.00) a bajnok és kupagyőztes Szolnoki Olaj KK vendége lesz, amely magasan a legerősebb kerettel rendelkezik idehaza. Amúgy sincsenek jó passzban az egerszegiek, hiszen két idegenbeli vereség áll a hátuk mögött, ráadásul a hírek szerint Ante Krapic játékára a Tisza-partján sem számíthat a szakvezetés. A keddi, Falco KC elleni találkozón bár kikapott a ZTE KK, de játékában érződött előrelépés a korábbi találkozóhoz képest, és ebben a folyamatban bízik Bencze Tamás vezetőedző is.

A szeptemberi, egerszegi találkozón a ZTE megszorongatta a Szolnokot, de ez csak a felkészülés közben volt. A képen az egerszegi Djordje Pantelic dob kosárra Milosevic és Keller mellett

– Az előszezon végén szerzett sérülése újult ki Krapicnak, ezért Szolnokon sem tudja vállalni a játékot – mondta a zalaiak szakvezetője a horvát légiósról, aki Pécsett is már sérüléssel bajlódva játszott, Szombathelyen pedig nem lépett pályára. – A keddi találkozónkon nagyon érződött, hogy egy alapember hiányzik a csapatunkból, főleg a végén, hiszen a 35. percig tulajdonképpen meccsben voltunk a vasiakkal. Az az igazság, hogy a padról sem érkezett annyi segítség, mint kellett volna, ám ez egy férfias, kemény küzdelem volt, és a küzdeni akarással végig elégedett voltam. A Szolnok ellen ez sem lehet elég, hiszen ismerve a Tisza-partiak keretét és erejét, a szombati találkozónak magasan a favoritjai a hazaiak. Igaz, van már egy veresége Dragan Aleksic együttesének, ám azt a találkozó, a Paks elleni inkább az őrült kategóriába tartozik. Egy megnyert meccset engedett ki kezéből a Szolnok, hogy aztán háromszori hosszabbítás után végleg elbukja. Ahogy viszont nem bukta el a ZTE KK elleni nyári felkészülési meccsét a ráadásban a Szolnok, és nyert, de ebből most hiba lenne kiindulni.

– A Szolnok ellen arra alapozok, hogy a meccs taktikai részét megcsináljuk, de egyénenként nem érdemes összehasonlítani a két csapat keretét – mondta a rájuk váró feladatról Bencze Tamás. – Szolnokon tíz olyan játékos van, akik tudásuk alapján bármikor kezdők lehetnek: hat légiós és négy válogatott játékos. A döntő az lesz, hogy csapatként miként védekezünk, de összességében most más kaliber a Szolnok. Arra kíváncsiak voltunk, hogy Gáspár Dávid visszatérése mikorra várható. A csapatkapitány rehabilitációja szépen halad, az edzéseken már beszáll a játékba, de, – Most nem, de a következő, Szeged elleni mérkőzésen már lesz reális esély arra, hogy Gáspár újra pályára lépjen. Lesz két hét szünet számunkra, ami több szempontból is jól jön és sok mindent el tudunk végezni. Többek között a csapatkapitányt is közelebb tudjuk hozni a visszatéréshez – árulta el a zalaiak szakvezetője. Az NB I A-csoportos női bajnokságban a ZTE NKK a hét végén nem lép pályára.

Ezek is érdekelhetik