Kosárlabda

2015.04.08. 18:15

Lezárta a szezont a ZTE NKK

A ZTE NKK NB I A-csoportos női kosárlabdacsapata szerda este a bajnoki címvédő PINKK-Pécs elleni helyosztóval lezárta a 2014/15-ös szezont.

Második mérkőzését is elvesztette a ZTE NKK női kosárlabdacsapata az NB I rájátszásában a címvédő PINKK Pécsi 424 ellen, így az egerszegiek a bajnokságot a hatodik helyen zárták.

ZTE NKK – PINKK Pécsi 424 69-75 ( 14-17, 19-22, 12-13, 24-23)

Zalaegerszeg, 200 néző. Jv.: Boros, Surányi, Kulcsár

ZTE: Darida (1), Nagy D. (16), Velkey (2), Zele (8), Aldazabal (2). Csere: Varga (16), Szélesy (10), Ambrus (2), Mackay (12/6), Jurkó . Vezetőedző: Gáll Tamás

PINKK: Ruják (7/3), Sarok (12/3), Őri (11/6), Egnell (18/3), Halvarsson (9). Csere: Sánta, Stewart (16), Nagy D. (2). Vezetőedző: Szentendrei Áron

Kipontozódott: Sánta a 32. percben.

A zalaiak mindenképpen egyenlíteni akartak a pároscsatában, hogy legyen harmadik találkozó is Komlón, hiszen múlt szombaton a PINKK elsőre győzött. Persze, a vendégek célja nem is lehetett más, mint befejezni a rájátszást már Egerszegen. A ZTE egy magasabb szerkezetű csapattal kezdett, ezzel igyekeztek kompenzálni a baranyaiak magassági fölényét. A találkozó elején ezt még sikerrel tették, de aztán a vendégek ritmust váltottak és két perc alatt megléptek (6. p.: 4-11). Gyorsan időt kért Gáll Tamás igyekezett rendezni a sorokat. A negyed végére letámadásból szerzett kosarak után felzárkózott a hazai együttes. Nagy küzdelmet hozott a második tíz perc. A ZTE Mackay két triplája után egyenlített (13.. p: 22-22), ám a vezetést nem sikerült átvenni. Labdaeladások után ismét a vendégek vezettek, és a negyed hajrájában a hazaiak védekezési hibáit kihasználva növelték előnyüket.

 

A nagyszünet után is a baranyaiak tüzeltek pontosabban (26. p.: 39-45), s újabb hazai időkérés után sem változott a játék képe. A ZTE hat perc alatt, hat pontot szerzett, igaz a vendégek sem jeleskedtek a pontgyártás terén, de a zalaiaknak kellett volna felzárkózniuk, ami nem sikerült. A záró tíz perc elején eldöntötte a mérkőzést a vendégcsapat. Triplaesőt zúdítottak a hazaiakra (33. p.:49-65), de a ZTE becsületére legyen mondva, ekkor sem adta fel. Derekasan küzdöttek a zalai lányok és felzárkóztak (38. p.: 62-68), ám az utolsó percekben a vendégek taktikusan játszva, megtartották előnyüket, és az ötödik helynek örülhettek.

 

A ZTE NKK a maximumot hozta ki a bajnokságból, hiszen szerény költségvetésből dolgozó együttes a hatodik helyezéssel mindenképpen elégedett lehet. Egy szurkoló találóan meg is jegyezte a mérkőzés végén, hogy a klasszikus labdás csapatsportágak tekintetében viszont ismét Egerszeg bajnoka lett az egerszegi női csapat.

Gáll Tamás: „Szerettük volna győzelemmel zárni a szezont, ami nem sikerült. A lányok egész évi teljesítménye előtt viszont le a kalappal."

Gál Tamás, a ZTE NKK vezetőedzője értékel a PINKK elleni mérkőzés után, videó:

Szentendrei Áron: „A bajnokságban megjártuk a mennyet és a poklot. Sok sikert kívánok még a hazai rendezésű EB-n szereplő magyar válogatottnak."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!