Kosárlabda

2014.04.18. 17:45

ZTE NKK: Jöhet a harmadik felvonás

Zalaegerszeg - A női kosárlabda NB I A-csoportjában az 5-8. helyért zajló rájátszás második találkozóján pénteken a ZTE NKK a Szekszárd ellen lépett pályára itthon és nem hibázott. Következik a párharc harmadik felvonása, ami arról dönt, melyik csapat folytathatja az ötödik helyért.

Kerkai Attila

Szerdán Szekszárdon csapott össze a két együttes és akkor csak egy kicsi hiányzott a zalaiaknak az idegenbeli bravúrhoz. A ZTE NKK a korábbiakhoz képest magasabb szerkezettel kezdett, és sikerült is a vendégeket hibázásra kényszeríteni. Remekül védekezett a házigazda, és minden tekintetben a Zete akarata érvényesült. A 8. percben már 19-2-re vezetett az egerszegi csapat, főleg Horváth Zs. erőteljes játékának köszönhetően és a 24-5-ös zalai vezetés az első 10 perc után hűen tükrözte a látottakat. Arra számítani lehetett, hogy a Szekszárd ezek után vált, és a zóna ellen nem ment a játék a zalaiaknak (28-16) és odalett a kényelmes előny. A vészes pontínség megbosszulta magát (29-21), de a félidő utolsó három percében ismét magára talált a hazai együttes.

A második játékrész is a hullámzásról szólt, de valamivel pontosabb tudott maradni a Szekszárd és a 25. percben 39-32-re feljött. Ekkor a vendégektől Dusanic technikai hibával kiszállt a játékból, a ZTE NKK pedig újra tíz pont fölé növelte az előnyét. A negyed zárása előtt Mányoky hármasa jött jókor, de továbbra is Horváth Zs. adott stabilitást együttesének (54-42). Ivanovic, majd Mányoky is betalált távolról, a zalaiak védekezése pedig megszilárdult (64-46). Ez pedig már eldöntött mindent, a ZTE NKK egyenlített a párharcban és továbbjutásról döntő mérkőzést szerdán Szekszárdon rendezik. Amelyik csapat akkor nyer, az az ötödik, a vesztes pedig a hetedik helyért játszhat a folytatásban.

ZTE NKKAtomerőmű KSC Szekszárd 73-63 (24-5, 13-20 17-17, 19-21)

Zalaegerszeg, 150 néző. Jv.: Bognár, Surányi, Tóth K.

ZTE NKK: Török 10/3, Fuisz 3, Czukor 5/3, Vágvölgyi 2, Horváth Zs. 20. Csere: Varga 13, Mányoky 10/9, Ivanovic 10/6. Vezetőedző: Gáll Tamás.

Szekszárd: Scekic 24/6, Theodorán 3, Dusanic 7, Zele 15/3, Singleton 2. Csere: Hajdu -, Tamis 12/12, Simon -, Studer Zs. -, Kotnyik -. Vezetőedző: Magyar Gergely.

Kipontozódott: Dusanic a 25. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!