Kosárlabda

2012.04.24. 15:55

ZTE NKK: szerdán döntenek a bronzról

Szerdán este eldől, hogy megismétli-e tavalyi bravúrját a ZTE NKK élvonalbeli női kosárlabda- együttese és újra bronzérmet szerez, vagy az idén a negyedik helyen zár. A Pécs 2010 elleni sorsdöntő találkozót 18 órától Pécsett rendezik.

Kerkai Attila

Valamivel több, mint egy esztendeje nagy volt az öröm, hiszen a ZTE NKK története legjobb eredményét elérve, a Szegeden elleni csatát megnyerve, bronzérmet szerzett. Most is ennek a kapujában áll, de persze az is nyilvánvaló: most sokkal nehezebbnek tűnik megszerezni az érmet, mint tavaly. A ZTE NKK és a Pécs 2010 között zajló párharc jelenleg 1-1-re áll, szerdán viszont döntésre viszik a felek. S hogy sikerülhet- e nyerni Pécsett is, ahogy tette a ZTE NKK múlt csütörtökön idehaza? Gáll Tamás vezetőedző szerint igen, és nem is kell hozzá mást tenni, csak egy ponttal többet szerezni...

– A viccet félretéve nem rajtunk fog múlni, hogy nyerünk vagy veszítünk – fordította komolyra a szót a szakvezető, s meg is indokolta szavait. – A Pécs otthon játszik, rendelkezik két extra teljesítményre képes játékossal, s lehet, hogy furcsán hangzik amit mondok, de ezt már csak a baranyaiak ronthatják el. Méghozzá úgy, hogy begörcsölnek, mi viszont nagyon jó napot fogunk ki. Tudni kell, hogy több variációs lehetőséggel rendelkeznek ők, mint mi, nekünk viszont azt kell kihasználni, hogy a Pécs már győzelmi kényszer alatt játszik.


Na végre, mert már-már azt hittük, hogy Gáll Tamás nem is bízik a sikerben... Persze szó sincs erről, hiszen most is úgy készül a zalai együttes, hogy szeretne meglepetést okozni. Nézzük, ehhez milyen receptet vázolt fel a szakvezetés.

– Meg akarjuk ragadni a lehetőséget, ha már újra eljutottunk a bronzcsatáig – adta ki egyben a „jelszót” is Gáll Tamás. – Csütörtökön nyertünk itthon, mert nagyon jól játszottunk és nem két ember, hanem egyszerre öt hozta a tőle elvárhatót. Ez lenne most is az alapja a remélt sikernek és a cserék is hozhatnak még pluszt. Ebben az esetben valóban úgy érzem, nem lennénk esélytelenek. A csapat motivált, de ezzel a Pécs is így van, bár ők szerették volna, ha a bajnoki döntőbe jutnak, ami viszont nem sikerült nekik. Azt pedig talán megmutattuk eddig, hogy nem lesz könnyű legyőzni minket a harmadik találkozón sem.

Gáll Tamás azt még elmondta: csapatában szerencsére senki sem sérült.


EDDIG KÉT ÉRMÜK MÁR VAN
A Zala Volán TE és a ZTE NKK „újkori” történelmében, amikor a csapat két év soproni kitérő után visszatért Zalaegerszegre, (ez 2004-ben volt) a 6. helyezésnél hátrébb sohasem végzett. Kétszer volt még ötödik, tavaly pedig bronzérmes. Az elmúlt nyolc esztendőben viszont nem ez az egyetlen érme, ugyanis a csapat 2008-ban – éppen Pécsett – a Magyar Kupában is harmadik lett. Ha ebből indulunk ki, akkor a szerdai mérkőzés a helyszínt és tétet is tekintve ideális a zalaiaknak...  



Kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!