Kosárlabda

2012.04.25. 18:39

Negyedikként végzett a ZTE NKK

Pécs - A női kosárlabda NB I A-csoportjában szerdán eldőlt a bronzérem sorsa, melyet a Pécs 2010 együttese szerzett meg a helyosztós párharcban amúgy remekül küzdő ZTE NKK ellenében.

Kerkai Attila

A harmadik találkozóra maradt tehát a döntés, hogy kiderüljön, melyik csapaté lesz a bronzérem. A ZTE NKK a mindent eldöntő összecsapásra abból merített erőt, hogy múlt csütörtökön hazai pályán legyőzte a Pécs 2010 csapatát és ezzel egyenlített, s reménykedhetett.

Pécs 2010– ZTE NKK 84-69 (24-15, 16-22, 22-17, 22-15)
Pécs, 1400 néző. Jv.: Pálla, Bognár, Szabó.

Pécs: Raksányi (18/6), Laczi (9/3), Sarok (13), Quigley (10), Murphy (15). Csere: Horváth L. (16), Török (3), Szamosi (-), Pénzes (-), Balla (-). Edző: Zeljko Djokic.

ZTE: Bukovszki (6), Zsovár (17/6), Vida (17/3), Szélesy (4), Czukor (5). Csere: Varga (-), Horváth Zs. (5), Ambrus Sz. (8). Edző: Gáll Tamás.

Kipontozódott: Sarok a 36., Laczi a 37., illetve Zsovár a 39., Bukovszki a 40. percben.


A zalai csapatot egy busznyi szurkoló is elkísérte Pécsre, de persze a hazai tábor jóval hangosabbnak bizonyult. A pécsiek erre a találkozóra kiegészültek a múlt csütörtökön hiányzó és beteg Horváth Lillával, amely mindenképpen erősítést jelentett a baranyaiaknak. Szerencsére zalai oldalon is mindenki hadra fogható volt, így remek hangulatban kezdődött a mérkőzés kölcsönös gólváltásokkal. Három perc játék után a hazaiaknál csak Laczi szerzett pontot, de 7-4-re így is vezetett a Pécs, amely nyomás alatt tartotta a zalaiakat, és még jobban ellépett (18-8). Gáll Tamás időt kért, ami teljesen indokolt volt, hiszen a hazaiak csapata jobban pörgött és védekezett, ezért nem tudott hátrányán faragni a ZTE NKK. Aztán az egerszegiek végre elkezdtek pontosabban támadni és 28- 21-re feljöttek, ráadásul védekezésük is stabilabbá vált, így nem tudott ellépni a Pécs. Sőt, a 18. percben feljött a „Volán” 32-30-ra, és agresszív letámadással elérte a szünetre, hogy ne legyen reménytelen a helyzete a folytatásra (40-37).

A második félidő elején gyorsan átvette a vezetést a ZTE NKK (40-41), de nem sokáig, mert jött a válasz (48-43). Ez az időszak nem a kemény védekezésről szólt zalai oldalon, és alaposan megijedhetett a hazai csapat, hiszen innentől legalább annyira pörgősen kosarazott, mint a találkozó elején. Viszont jó kis meccs kerekedett a találkozóból, méltó a bronzcsatához! Kosár mégis alig esett, de tartotta a lépést a ZTE NKK (57-53), mely örülhet annak is: eljutott arra a szintre, hogy rangadót vívjon a bronzéremért 2012-ben Pécsett. „Mi van Ursula?” – inzultálták verbálisan a zalai szektorból a pécsi Murphyt, amikor testi fölényét kihasználva újabb kosarat szerzett és egy 13-1-es sorozattal 68-54-re ellépett a házigazda. Döntőnek bizonyult ez az időszak, ugyanis a zalaiak 5 percig nem szereztek kosarat, így pedig nem lehet nyerni. Ráérzett a lehetőségre a Pécs, és bevitte a döntő „találatot” a ZTE NKK ellen, megnyerve 2-1-re a párharcot, ezzel együtt a bronzérmet is. A ZTE NKK csapata viszont így is remek szezont futott és csak kis szépséghiba, hogy ebben a bajnokságban érem nélkül maradt. 

Zeljko Djokic: „Nem túlzás, hogy ez a teljesítmény és a megszerzett bronzérem számunkra talán most arannyal ér fel. Még mindig a legsikeresebb pécsi, illetve baranyai csapat vagyunk, ami továbbra is nagy szó.”

Gáll Tamás: „Három negyeden át pariban voltunk egy nagyon jól játszó Péccsel szemben. A negyedik negyedben kijött a különbség, de így is büszkék lehetünk erre a szezonra.” 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!