Kosárlabda

2011.11.23. 03:29

A legjobb nyolc közé jutottak

A másodosztályú kosárlabda-bajnokságban szereplő Kanizsa KK csapata ezúttal a Hepp Kupában végig kiélezett mérkőzésen a Bonyhádot győzte le, s került a legjobb 8 közé.

Benedek Bálint

Kanizsa KK DKG East-B-Beton Bonyhádi KSE 79-75 (21-17, 20-25, 18-18, 20-15)

Nagykanizsa, 200 néző. Jv.: Horváth A., Németh A.

Hepp Kupa, férfi mérkőzés a nyolc közé kerülésért.

Kanizsa: Bausz (6), Neal (21/12), Beák (21/3), Hoffmann (15), Zsámár (6). Csere: Bus (5/3), Czigler (2), Balogh (3/3), Stárics (-). Edző: Kovács Nándor.

A vendégek kezdték jobban a találkozót (5. p.: 8-14), ezután viszont Neal begyújtotta a rakétákat, s három távoli találatával már a kanizsaiaknál volt az előny. Mivel a második negyedben a tolnaiak céloztak pontosabban, minimális, egypontos vendégelőnnyel zárult az első félidő.

A fordulást követően is a vendégek akarata érvényesült, ám ezt nem hagyták annyiban a gépgyáriak, s a negyed végére ismét átvették a vezetést. Még az utolsó etap közepén is úgy tűnt a bonyhádiak győznek. A Beák és Neal duó jó játékával nemcsak egyenlítettek a hazaiak, de a vezetést is átvették, amit nem engedtek már ki a kezük közül. A Kanizsa KK ezzel a diadallal bejutott a legjobb 8 csapat közé, viszont az, hogy melyik NB I B-s csapattal találkozik legközelebb várhatóan a mai sorsoláson derül ki.

Jók: Beák, Neal, Hoffmann.

Kovács Nándor: - Ismét egy erős ellenfelet győztünk le. Bár a játékunk ezúttal nagyon hullámzó volt, végig jól küzdöttünk, így sikerült továbbjutnunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!