Kosárlabda

2011.06.17. 16:56

ZTE KK: terv van, most döntésre várnak

Egyelőre nagy a csend a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosarasainak háza táján, de most végre felgyorsulhatnak az események. A szurkolók is nagyon várják a sebességváltást.

Kerkai Attila

Két hete nincs új hír a tavalyi bajnok, az idén a hatodik helyen végzett együttesnél, amely köztudottan nagy változások előtt áll. Mostanra  annyi tűnik bizonyosnak, hogy a távozott Völgyi Péter helyére Kis Attila, az eddigi utánpótlás szakágvezető ül le a kispadra, akinek munkáját szakmai tanácsadóként továbbra is Patonay Imre segítheti. Egyelőre viszont nincs végleges megállapodás velük, s ezt pénteken Kis Attila is megerősítette. Ő egyébként éppen Körmenden tartózkodik, hiszen Völgyi Péter segítőjeként az U20-as válogatott munkájában vesz részt.

- Gyakorlatilag megegyeztünk a vezetőkkel, de a részleteket még nem tisztáztuk, hiszen egyelőre nem tudni,  milyen költségvetésű csapat épülhet Egerszegen. Egyelőre annyit mondhatok, hogy mindkét fél, vagyis jómagam és a klub is kinyilvánította, hogy együtt szeretnénk dolgozni - mondta el érdeklődésünkre Kis Attila.


Horváth Zsolt, a ZTE KK ügyvezetője szintén megerősítette, hogy a Kis-Patonay kettős irányíthatja majd a munkát. A piszkos anyagiak viszont most mindent meghatároznak, mert ismert: pénzügyi válságot él át  a klub. A társaság minapi taggyűlésén elfogadták a 2010. évi mérleget, a 2011. évi üzleti terv elkészítését viszont elnapolták.

- Június 23-án lesz az önkormányzat közgyűlése és a ZTE KK saját tőkéje rendezéséről kell döntést hozni ekkor a legnagyobb tulajdonosnak - mondta az ügyvezető. - Ennek nagyságrendje és módja nagyban befolyásolja az üzleti tervünket. A korábbi, 72 millió forintos saját tőke hiány a végleges mérlegben tovább nőtt, de erre is van megoldás, ha a közgyűlés megszavazza azt az előterjesztést, melyet benyújtunk. Szoros,takarékos költségvetéssel ugyanis kimászhatunk a mostani helyzetből. Annyi fejlemény van, hogy már tudjuk, miként  rendezzük például a játékosokkal szembeni tartozásainkat, a fő tulajdonos pedig kinyilvánította, hogy a csapat mögött áll. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!