Kosárlabda

2011.01.03. 03:29

Völgyi a fiatalok felkészítője

Völgyi Péternek, a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapatának immár két frontra kell koncentrálnia: a közelmúltban őt nevezték ki az U20-as válogatott kapitányának, megbízatása pedig január elsejétől lépett életbe.

Kerkai Attila

 - Voltak feltételeim a megbízatással kapcsolatban, ugyanis a múltban akadt rá példa, hogy a válogatottnak rossz körülmények között kellett készülnie és azt is kértem, hogy a felkészülés során erős ellenfelekkel találkozzunk - mondta Völgyi Péter kinevezésével kapcsolatban. - Feladatunk, hogy a július végén sorra kerülő B-csoportos Európa-bajnokságra ütőképes csapatot alakítsunk ki, ennek érdekében havonta tartunk a mostanihoz hasonló összetartásokat, ám az igazi felkészülés majd a nyáron érkezik el.

Egerszegen most 17 fiatal dolgozott együtt, köztük Bödör Bence és Délity Bence, a ZTE KK két tehetsége.

 

- Azt tervezzük segítőimmel, hogy az elkövetkező hónapokban még több fiatalt hívjunk be a keretbe, ugyanis szeretnénk, ha a korosztály tehetséges tagjainak alkalma nyílna a bizonyításra - szólt a folytatásról Völgyi. - A nyárig így kialakulhat az a 12-15 fős keret, amelyet a legalkalmasabbnak ítélünk meg. Az A-csoportba való feljutás egyelőre nem tűnik reális célkitűzésnek, viszont azt szeretnénk elérni, hogy olyan fiatalok kapjanak lehetőséget, akikre hosszú távon lehet majd számítani a magyar kosárlabdázásban.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik