Kosárlabda

2010.09.20. 02:29

Zalai ezüstvasárnap

A férfiaknál a Szolnoki Olaj KK, míg a hölgyek vetélkedésében a Mi-Zo Pécs 2010 sikerével ért véget a CAR-INSide 41. Göcsej Kupa Nemzetközi Kosárlabdatorna, amely vasárnap zárult.

Kerkai Attila

 

Férfiak, döntő:

Zalakerámia-ZTE KK- Szolnoki Olaj KK 79-85(12-20, 1914, 22-22, 26-29)Zalaegerszeg, 800 néző. Jv.: Forrai, Benczúr, Farkas.

ZTE KK: Williams (12), Vojvoda (7/3), Kámán (8), Wilson (24/12), Tóth Á. (11). Csere: Tóth G. (3/3), Gáspár (3/3), Vertetics (-), Kinter (9), Baki (2). Edző: Völgyi Péter.

Szolnok: Trotter (20/6), Horváth Á. (20/6), Budimir (8), Clark (9/3), Báder (19). Csere: Grebenár (5), Szabó (4). Edző: Pór Péter.

Kipontozódott:

A férfi döntőben a ZTE KK azzal a Szolnokkal találkozott, amely - hasonlóan a tavalyi idényhez - megint bombaerős kerettel várja a bajnoki rajtot. A Tisza-partiak leigazolták Paksról Clarkot és Horváth Ákost, továbbá Báder is maradt csapatuknál, s éppen utóbbival kezdett külön párbajt a finálé elején Tóth Ádám. A zalaiak fiatal centere viszont már az első negyedben begyűjtötte harmadik személyijét, a Szolnok pedig vezetett (10-20). A Tisza-partiak jobban védekeztek, és a támadójátékuk is hatékonyabbnak bizonyult, aztán Tóth Gergő és Gáspár triplája elhozta a felzárkózás időszakát a zalaiak számára (18-22). Egyértelműen élesedett a küzdelem, mondhatni, már-már bajnoki hangulatban zajlott, ráadásul Kinter is jól lépett be a mérkőzésbe, aki fontos pontokat szerzett. Mégsem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez a ZTE, ehhez talán néhány extra kosár is kellett volna, ugyanis a Szolnok keményen védte a gyűrűt, miközben a zalaiak folyamatosan forgatták csapatukat (24-30). Clark triplája nyitotta a második félidőt, de gyorsan jött a válasz, igaz, nem a hárompontoson túlról: szimpla duplákkal, és a sorozat végén Wilson egyenlített (37-37). A vezetést mégsem tudta átvenni a ZTE KK, mert ezúttal Báder rázta meg magát a palánk alatt, és az egerszegiek ahhoz túl sokat is hibáztak a mezőnyben, hogy veszélyeztessék a Szolnok vezetését. Williams kétszeri kettő plusz egye megint helyzetbe hozta a címvédő zalaiakat (53-56), ám a Szolnok az utolsó negyed elején lehűtötte az ébredő reményeket (63-73). A Tisza-partiak ugyanis ezen a napon jobbak voltak és erősebbek is, míg a ZTE KK a vártnál többet hibázott. A legvégén még Tóth Ádám szép pontjai és Wilson két szép triplája jelentette a felüdülést, azonban győzni nem sikerült, így a Szolnok nyerte a Göcsej Kupát, amelyet története során először hódított el.

 

A további helyosztók eredményei. A 3. helyért: Körmend-Falco KC 93-83. Az 5. helyért: Sopron-Paks 65-64. A 7. helyért: BC Mures-USA Select Basketball 103-76.

A nőknél körmérkőzéseket rendeztek a tornán, a zalai résztvevő, a ZTE NKK szombaton remek teljesítményt nyújtott a MiZo Pécs 2010 ellen. Persze, a bajnok pécsiek nagyobb játékerőt képviselnek és győztek is 87-76-ra (a legjobb zalai pontszerzők: Bukovszki 22/9, Szélesy 14), de Gáll Tamás csapatának lelkes játéka minden dicséretet megérdemelt. A hölgyeknél szombaton a Győr legyőzte (86-65) a Sibeniket, a MiZo Pécs 2010 pedig a vasárnapi nyitányon a horvátokat ((70-67), ami a baranyaiak számára a Göcsej Kupa-sikert is jelentette. Hátra volt még a Győr-ZTE NKK találkozó, amelyet nem tudtak lejátszani a délelőtti programban, hiszen az Ostoros Károly-csarnok beázott, így - rendhagyó módon - ezt a találkozón a férfi döntő után rendezték meg.

Seat Lami-Véd Győr- ZTE NKK 61-77(20-24, 15-16, 19-19, 7-18)ZTE NKK: Zsovár (9/3), Bukovszki (14/9), Czukor (17/3), Page (19), Sonyák (8). Csere: Szalay (2), Szélesy (8), Hersics (-), Ambrus Sz. (-). Edző: Gáll Tamás.

A Győr legjobbjai: Semsei (17/12), Kublina (13), Djelmis (10/6).

  A torna zárómérkőzésén a ZTE NKK megint remekelt, egyben azt is bizonyította: előző napi kiváló teljesítménye nem a véletlen műve volt. Az egerszegiek a náluk magasabbra taksált Győr ellen kiválóan, nagyon motiváltan játszottak és kivágták a rezet! Az utolsó negyedben valósággal parádéztak és ezzel a sikerükkel a Pécs mögött megszerezték a második helyezést, a harmadik helyen a Győr, a negyediken pedig a horvát Sibenik végzett.

 

 

A hagyományoknak megfelelôen a Göcsej Kupán különdíjakat is kiosztanak, ami az idén sem maradhatott el. Íme. Férfiak. Legjobb játékos, egyben Recska László-díj: Báder Márton (Szolnok). Legjobb dobó: Charles Gosa (Falco). A legjobb hazai kosaras: Kyle Wilson (ZTE KK). A gyôztes csapat edzôje: Pór Péter (Szolnok). Nôk. A legjobb játékos: Iványi Dalma (Pécs). A legjobb külföldi kosaras: Petra Stampalija (Sibenik). A legponterôsebb játékos: Vida Anna (Gyôr). A legjobb zalai kosaras: Daniela Page (ZTE NKK).



Korábbi híreink a kupáról a kapcsolt anyagok között!



Korábbi híreink a kupáról a kapcsolt anyagok között!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!