Kosárlabda

2009.09.19. 02:29

A Hepp Kupa nyitányán a Vadmacskák legyőzték a ZTE NKK utánpótlás csapatát

Nagykanizsa - Idén lenne 100 éves a magyar kosárlabdázás legendás alakja, dr. Hepp Ferenc. Az ő emlékére többfordulós női kupasorozatot hirdettek, melynek első fordulójában a Kanizsai Vadmacskák hazai pályán legyőzte a ZTE NKK utánpótlás csapatát.

nincs nev

Kanizsai Vadmacskák-ZTE NKK 83-71Legjobb dobók: Fuisz (52/9), Jagarics (12), Bencze (7), illetve Dukai (26/9), Góth (26/6), Sándor N. (10).

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége rendezésében zajló megmérettetés lényege, hogy kizárólag magyar játékosok léphetnek rajta pályára. Viszont a Hepp Kupa lebonyolítása már korántsem ennyire egyszerű, hiszen nemcsak az amatőr NB I-ben induló csapatok neveztek rá, de szinte minden város indított rajta gárdát. Sőt, még az élvonal együttesei is kiállítot-tak csupa hazai kosárlabdázóból álló egységeket.

A sorozatot négy fordulóban, svájci rendszerben bonyolítják le, fordulónként az azonos pontszámmal álló csapatok játszanak egymás ellen. Ezen belül a területi elv érvényesül, tehát a nyugati csapatok mindig egymással játszanak majd. A fordulókat követően kialakul a négyes döntő, és a sorozat legjobb négy csapata csatlakozik a 12 A-csoportos női gárdához a Magyar Kupa 16-os főtábláján.

A nagykanizsaiak győzelmükkel bezsebelték a két pontot, s az, hogy kivel játszanak legközelebb, majd a keddi sorsolás után derül ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!