Kosárlabda

2009.04.21. 02:29

A szurkolóktól a cserékig

Zalaegerszeg - A férfi kosárlabda NB I-ben a Zalakerámia-ZTE nyert a Pécs ellen és az alapszakasz negyedik helyén végzett.

Bóbics László

Régen látott nagy ünneplés fogadta a kék-fehéreket az alapszakasz utolsó találkozója után amikor szombaton este óriási küzdelemben 77-75-re legyőzték a listavezető Pécs együttesét. Közel háromezer ember szerette volna a helyszínen a keblére ölelni a fiúkat, akik nyolc forduló óta csak a győzelmet ismerik.

- Kétségtelen, hogy feledhetetlen sorozaton vagyunk túl és 12 év után újra a legjobb négy közé kerülhetünk - kezdte nem kis büszkeséggel dr. Kelemen Péter, a megyeszékhelyiek elnöke. - A Pécs legyőzése nagyon nagy dolog, de legalább ekkora az a menetelés, amit Dombóvár óta csinálnak a fiúk. Igazi csapatként küzdenek hétről hétre, amire óriási szükség is van, mert csak így lehetnek képesek ebben a nagyon erős bajnokságban többször is mininális különbséggel nyerni. Ilyet csak az a gárda tud, amelyik nagyszerűen felkészült - hála a szakmai stábnak - és emberi tartása is van. A mi csapatunk pedig ilyen.

- Most jöhet a folytatás: a négy közé kerülésért a Dombóvárral rivalizálnak, s a három győzelemig tartó párharc jövő szerdán startol.

- Igen. Egy kicsit fellélegezhettünk, hiszen teljesítettük a célt, amely a nyolc közé kerülés volt. Most viszont újabb nagy kihívás vár ránk. Itt a nagy lehetőség, bejuthatunk a négy közé. Igaz a Dombóvár is hasonlóan gondolkodik, de nekünk jobb csapatunk van, hosszabb a kispadunk és a szurkolóink is szenzációsak. Ez így együtt meghozhatja a csapat és a klub számára a régóta várt, újabb nagy sikert. Az összefogással most nincs gond. A szemlélettel sem, hiszen a kevesebbet játszó kosarasaink is rendre remekelnek amikor pályára lépnek. Értékes pontokat dobnak, remekül védekeznek, vagyis jól játszanak. A Dombóvár ellen ez igen fontos lehet, mert az ő kispadjuk rövidebb, no és a mi szurkolóink - hiszen itthon kezdünk - fanatikusabbak.




Ünnepeltek a játékosok szombaton
Fotó: Katona Tibor


KLIKK A FOTÓRA ÉS NÉZZE MEG A KÉPGALÉRIÁNKAT!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!