Koncertajánló

2013.06.10. 16:42

Zágrábba és Pozsonyba is megy a Whitesnake, Budapestre nem

Elkerüli hazánkat a Whitesnake ez évi turnéja. Az egyik legismertebb hard-rock formáció azonban több környező országban is elcsíphető lesz.

Gyuricza Ferenc

Az egykori Deep Purple-énekes, David Coverdale által alapított Whitesnake ez évben különösen aktívnak mutatkozik, hiszen két koncertalbummal is jelentkezik. A Made In Japan című kiadvány a tavasz folyamán már a boltokba került, az újabb album, a Made In Britain pedig július elejétől lesz elérhető. A két koncertlemez is jelzi a Whitesnake aktivitását, az immár több, mint harminc éves múltra visszatekintő együttes rengeteget turnézik az utóbbi években, így a magyar közönség 2008-ban és 2011-ben is láthatta a kiváló formában lévő zenekart. Az újabb európai turné azonban - amely május 16-án kezdődik Nagy-Britanniában, s e hónap 26-án a spanyol fővárosban ér véget -, elkerüli hazánkat.

A magyar rajongók számára a környező turnéhelyszínek közül ezúttal Zágráb vagy Pozsony lehet a legvonzóbb, bár Belgrádban is fellép a zenekar. A zágrábi koncertre június 15-én, a Dom Sportová nevű csarnokban kerül sor, míg az egy nappal későbbi pozsonyi fellépés helyszíne az NTC Aegon Aréna lesz. A többek közt a Here I Go Again, az Is This Love, a Give Me All Your Love és a Still Of The Night című slágereket is jegyző Whitesnake előtt mindkét helyszínen helyi zenekar gondoskodik a hangulat felforrósításáról.

Ezek is érdekelhetik