Keszthely

2017.07.05. 17:14

Igazgatói pályázat

KESZTHELY A fenntartó tankerületnek juttatja el a DK annak az aláírásgyűjtésnek az eredményét, melyet azért indítottak, hogy a Vajda-gimnázium intézményvezető tisztségére kiírt pályázatot az a pedagógus nyerje el, akit a szülők, a diákok és a pedagógusok többsége támogat.

Keszey Ágnes

Erről Kovács Viktória, a párt választókerületi elnöke, helyi önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót szerdán. Felidézte: két pedagógus nyújtotta be pályázatát az igazgatói tisztségre, egyiküket nagyobb arányban javasolta elfogadásra a tantestület, a szülői munkaközösség és a diákönkormányzat. A politikus elmondta: nem hivatalos forrásból értesült arról a hírről - mely élénk eszmecserét váltott ki a közösségi oldalon -, miszerint a pályázatot érvénytelenítik és a jelenlegi igazgató mandátumát hosszabbítják meg két évre.

- Azért, hogy a pályázat rendes, jogszabály szerinti mederben zajlódjon, június 29-én aláírásgyűjtési akciót kezdtünk. Közel 10 ezer embert értünk el a közösségi oldalon, 910 fő kattintott arra, hogy aláírja - részletezte Kovács Viktória, hozzátéve, hogy hányan csatlakoztak aláírásukkal, arról adatvédelmi szabályok miatt még nem tud tájékoztatni. Mint mondta, a pályázat elbírálásának határideje július 10. A sajtótájékoztatóba telefonon kapcsolódott be Molnár Krisztina, a szülői munkaközösség elnöke, aki ismertette: információik szerint egy osztályozó konferencián elhangzott, hogy Szörényi Zoltán kerül újra két évre kinevezésre, s az igazgató - úgy tudják - jelezte, hogy a gimnázium jövője az ő személyében biztosított.

Ezzel kapcsolatban megkerestük Szörényi Zoltán igazgatót (aki egyébként nem pályázott újra a tisztségre), ő annyit fűzött az értesüléshez: „biztos, hogy nem mondtam ilyet". Egyebekben nem kívánt reagálni. A pályázati eljárással kapcsolatban megkerestük a Nagykanizsai Tankerületet, melynek vezetője pár napon belüli írásbeli választ ígért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!