Keszthely

2015.03.31. 13:06

Megújult a Forfa épülete

Keszthely - Bár közel negyven éve tanteremhiány enyhítésére, ideiglenes használatra készült a Fodor utcában a Forfa épülete, máig tanulnak benne gyerekek. Az épület elöregedett, működtetése gazdaságtalan volt, ezért felújították.

Keszey Ágnes

Az elmúlt évtizedek alatt több intézmény diákjai, jelenleg a Csány-Szendrey Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola felsősei járnak a Forfa épületbe tanulni. A tíz centiméteres vastagságú faforgácslapokból épített létesítmény felett eljárt az idő: az elöregedett, korszerűtlen szigetelésű épületet az utóbbi években sem hűteni, és a fűtés korszerűsítése ellenére gazdaságosan és hatékonyan fűteni sem lehetett.

A keszthelyi Gazdasági Ellátó Szervezet az elmúlt hónapokban felújította az épületet. Megtörtént a hőszigetelés: ásványgyapot szigeteléssel burkolták az 1050 négyzetméternyi mennyezeti födémet. Az összesen 300 négyzetméter erületű homlokzatot polisztirol lapokkal fedték be, melyre lambéria borítás került. Új burkolatot kaptak az ablakpárkányok és a szegélyek is. A fafelületeket gombaölő alapozóval kezelték. A színes fedőfestésre később kerül sor. Már korábban műanyag nyílászáróra cserélték a Csokonai Sportcsarnok felőli bejárati ajtót, a most elvégzett szigetelési munkálatok keretében a György bíró utca irányába eső bejáratnál műanyag ajtókat építettek be.

Az épület teljesen újjászületett: skandináv külsőt kapott és harmadára csökkent fűtési költsége.

Fotók: Keszey Ágnes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!