Keszthely

2015.02.24. 18:35

A nővérek ünnepe - Éjjel-nappal a betegágy mellett az ápolók

Keszthely - Az 1848-49-es szabadságharc idején a legelső katonakórházakat megszervező Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulója a Magyar Ápolók Napja. Ez alkalomból köszöntötték kedden a keszthelyi kórház szakdolgozóit.

Keszey Ágnes

A keszthelyi Városi Kórházban 241 szakápoló dolgozik, de mindannyian persze nem tudtak jelen lenni a Magyar Ápolók Napja alkalmából megrendezett ünnepségen, hiszen többségük a köszöntő idején is a kórházban gyógyuló betegeket látta el.

– A hazai kórházak nem tudják a megfelelő anyagi és erkölcsi elismerésben részesíteni az ápolókat, pedig ők azok, akik éjjel-nappal mindent megtesznek azért, hogy a betegellátás zökkenőmentesen működjön. A lelkiismeretes munkához, melyet ők végeznek, tisztánlátás és türelem, alázatosság és tisztelet, a mindennapi munkába vetett hit szükséges – mondta köszöntőjében dr. Kvarda Attila, a kórház főigazgatója.

Képünkön Binda Krisztina veszi át az elismerést dr. Kvarda Attilától, a kórház főigazgatójától. Fotó: Keszey Ágnes

A vezető beszédét követően Kovács Ilona Zala megyei vezető ápoló idézte fel Kossuth Lajos legfiatalabb húga, a katonakórházakat alapító és szervező Kossuth Zsuzsanna életét és tevékenységét, szakmai hitvallását példaként állítva a mai kórházi szakdolgozók elé, akiknek mindennapjaiban az öröm és a bánat keveredik.

– Egy másik emberről való gondoskodás jelenti az örömet és sokszor a bánatot is. Egy embertársunk legszemélyesebb, legbensőbb, legintimebb életének vagyunk részesei. Felismerjük lehetőségeinket és szembe kell néznünk korlátainkkal. Nap, mint nap küzdenünk kell – mondta az egészségügyi szakember.

Az ünnepségen köszöntötte munkatársait a kórház ápolási igazgatója, Lukácsné Turbéki Beáta is, hangsúlyozva, hogy mindenkinek szüksége van az elismerésre, ezt a célt szolgálta a keddi ünnepség is.

A jelenlevők közül – munkájuk elismeréseként – többek oklevelet és ajándékutalványt kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!