Keszthely

2014.11.11. 14:25

Vadregényes túra holdfényben a várhoz

Mocsárjárás és pálinka-felismerés is szerepelt a rezi várhoz vezető, éjszakai Holdfénytúra programjában.

Keszey Ágnes

A Balaton-felvidéki Nemzeti park és a Várbarátok köre évről – évre megszervezi a vadregényes túrát a rezi várhoz. Az éjszakai természetjárás egyben verseny is volt.

A közel 250 túrázó 8,5 kilométert tett meg, mire felért a várhoz (Fotó: Hegedűs Ágoston)

– Huszonöt csapat regisztráltat 196 fővel. Ők mindannyian részt vettek a versenyben, közel ötvenen pedig versenyen kívül indultak útnak – közölte Tafota Istvánné, a Rezi Várbarátok Köre Egyesület elnöke.

– Többnyire a térségből érkeztek a túrára, ám jöttek Zalaegerszegről, sőt Veszprémből is. A szokatlanul enyhe időben este nyolc órakor vágtak neki a csapatok a 8,5 kilométeres távnak a sötétben. A Hold fényénél különféle akadálypontokon kellett feladatokat teljesíteni, ezek között volt csillagkép-felismerés és mocsárjárás, éneklés, geológiai és természetismereti szókirakó játék, s fel kellett ismerni a muffos pálinkát (Rezi lakóira utal az elnevezés, a népnyelv őket illette ezzel a jelzővel) és Rézi néni szörpjeit. Amikor a csapatok felértek a várhoz, már égtek a tüzek, és mindenki megsüthette az útravalóul elcsomagolt szalonnáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!