Keszthely

2014.11.18. 14:30

Európa jövőjéről is - Neves vendég előadása a Georgikon Karon

Keszthely - A neves közgazdász, Stuart Kingsley Holland tartott előadást a Pannon Egyetem Georgikon Karán.

Keszey Ágnes

A professzor Európa vezető egyetemein tanított, világformáló folyamatokban vett részt, jelenleg a Coimbrai Egyetem oktatójaként a Társadalomtudományok és Európa-tanulmányok Intézet Nemzeti Kiválóság Programja ösztöndíja révén fél évet Kőszegen tölt.

Dr. Tóth Gergely, a PE Georgikon Kar tanszékvezetője meghívására érkezett Keszthelyre a közgazdász professzor.

– Stuart Kingsley Holland élő történelem, személyes ismerője több vezető politikusnak: Harold Wilson brit miniszterelnök személyes tanácsadója volt, részt vett a világ számára meghatározó eseményekben, például az európai atommentes övezet létrehozásáról szóló tárgyalásokban, parlamenti képviselőként is dolgozott, több EU-s törvényjavaslatot is beterjesztett. Könyvek, tudományos cikkek szerzője: közgazdaságtan, vállalkozások, vidékfejlesztés, nemzetközi fejlődés és globalizáció témában – mutatta be a vendég előadót dr. Tóth Gergely.

Európa múltjában is szerepet játszott, most a jövő tervezésében is részt vesz – Stuart Kingsley Holland (balról)tartott előadást Keszthelyen, dr. Tóth Gergely meghívására. Fotó: Keszey Ágnes

Európa múltjáról és jövőjéről, közgazdasági folyamatokról is beszélt a hallgatóságnak Stuart Kingsley Holland.

– Az Európai Bizottság, elnökével, Jean-Claude Junckerrel együtt egy európai újjáépítési tervet hirdetett meg: ez egy háromszáz milliárd eurós befektetési program, melynek fő prioritása, hogy megoldjuk a munkanélküliség problémáját: olyan gazdasági fellendülést kell elérni, mellyel több millió álláshely jön létre – emelte ki előadásából a professzor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!