Keszthely

2014.09.13. 11:11

Kapitális agancsok, művészeti alkotások – Trófeaszemle Keszthelyen

Keszthely - Méltó környezetben, a Helikon Kastélymúzeum Vadászati Múzeumában tekinthetők meg a hazai gímszarvasok kapitális trófeái. A Festetics Trófeaszemle nemcsak a vadászoknak, hanem a laikus érdeklődőknek is érdekes programot kínál.

Keszey Ágnes

Solymászbemutató is várta az érdeklődőket. Solymászok: Lóki György és Lóki Bálint. Fotó: Keszey Ágnes

Több, mint 250 elejtett és hullajtott agancsot tekinthetnek meg az érdeklődők. A magyar gímszarvas állomány nemzetközi viszonylatban is jelentős, hiszen az első 50 gímtrófea 30%-a hazánkból származik. A kapitális agancsok mellett Vadászati Kulturális Egyesület kiállítása nyílt meg, mely december végéig várja az érdeklődőket. Boros Zoltán „Vad a vásznon" című tárlata pedig október végéig látogatható. A Trófeaszemlén solymász-és vadászkutya bemutató is szórakoztatta közönséget, és a magyar gímszarvas jövőjéről is szó esett.

A rendezvényen Festetics Kulturális Örökség - Vadászati Kulturális Örökség díjjal tüntették ki a rendezvény egyik ötletgazdáját, a Vadászati Múzeum igazgatóját, Tóth Csabát (b), aki Pálinkás Róbert, (j) a Helikon Kastélymúzeum igazgatója társaságában egy, a héten Zalában lőtt 13 kg-os gímszarvasagancsot mutat. Fotó: Keszey Ágnes


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!