Keszthely

2014.08.04. 16:30

Néhány perc egy másik ember életéért

Keszthely - Sört és szendvicset kaptak a „Retro véradáson” résztvevők Keszthelyen, de a donorok többsége természetesen nem az ajándékért adott vért.

Keszey Ágnes

Pátri Zoltán véradó. Fotó: Keszey Ágnes

Bár a tapasztalatok szerint Keszthelyen és környékén az országos átlagnál több a véradó, a nyári időszakban jelentősen csökken számuk. A gyakoribb balesetek, műtétek miatt azonban több vérre van szükség.

– Kedden délután 15 és 18 óra között is várjuk a donorokat a kórházban, a két nap alatt 40-50 főre számítunk – mondta el a véradást szervező Magyar Vöröskereszt Keszthelyi Területi vezetője, Kapcsándy Mária.

– Megfelelő egészségi állapotban lévő 18 és 65 év közöttiek adhatnak vért, a férfiak évente ötször, a nők négyszer, a két véradás között pedig legalább 56 napnak el kell telnie – tette hozzá dr. Doma Imre, a Keszthelyi Kórház Vérellátó Osztályának vezetője.

Pátri Zoltán 25 éve ad vért, a mostani volt az 53. alkalom.

– Magáért a hangulatért is jövök, kedvesek az itt dolgozók. Ami azonban a legfontosabb: ad az ember magából valamit és ezzel valakinek megmenti az életét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!