Keszthely

2014.04.21. 14:05

Majorbéli húsvét

Keszthely - Életre kelt hétfőn a Georgikon Majormúzeum, a gyermekeket és a felnőtteket gazdag program várta. A hagyományos agrár jellegű bemutatók mellett a húsvét is napirendre került.

Sámel József

Majorbéli tavaszünnep, Szent György-napi múzeumi évadnyitó, zenés húsvéti piknik várta az érdeklődőket hétfőn a Georgikon Majormúzeumban, a lehetőségekkel sokan, főként kisgyermekes családok éltek. Dr. Szabóné Lázár Ibolya igazgató elmondta: az idei rendezvény különlegességét az adta, hogy a hagyományos Szent György-napi megnyitó és a húsvét időpontja egybeesett. Ezért dupla programmal készültek .

Bíró Eszter, Bíró András és Nagy Barnabás a nyuszisimogatóban (Fotó: Sámel József)

- A húsvét hétfő a kimozdulás napja, ezért gondoltuk úgy, hogy a keszthelyiek, a városban nyaralók számára lehetőséget teremtsünk a tartalmas kikapcsolódásra - fogalmazott, hozzáfűzve: a látogatókat agrár történeti kiállítások, élménygazdasági séta, fűszernövény és tárgyfelismerő totó, számos kézműves foglalkozás várta, de népszerű volt a nyuszisimogató és a talicskázás is. Fellépett a Komjáth(y)i együttes is, mely megzenésített verseket adott elő.

- Az egy éve működő élménygazdaságunk számos lehetőséget nyújt, ezt tapasztalhatták a vendégeink - folytatta. - Az állandó tárlataink, bemutatóink mellett a baromfiudvarunk folyamatosan gazdagodik, s egyre több a növényünk, köztük gyümölcsök és gabonafélék. Készülünk a programokra is, köztük a múzeumok éjszakájára és a júliusi géptalálkozóra, melynek keretében először tartunk aratás bemutatót. Az idei szezonban először indítjuk el a majorbéli csütörtökök című rendezvényünket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!