Keszthely

2014.01.14. 13:05

Maskarás karnevál és jubileum

Keszthely - Jubileumi ünnepségére készül és a közkedvelt Keszthelyi Karnevált szervezi a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete.

Sámel József

Nem unatkoznak, zsúfolt a programjuk a borbarát hölgyeknek. Február 9-én tartják ünnepi közgyűlésüket az Ipartestület székházában, azon apropóból, hogy tizenöt esztendeje alapították meg az egyesületet. Nádler Józsefné elnök érdeklődésünkre elmondta: a rendezvényen felidézik a múltat, a sok-sok programot, s azt a munkát, mellyel városukat, a térséget, s a balatoni borok népszerűsítését kívánták szolgálni. Ez alkalommal új tagokat is avatna, előreláthatólag kilencen - köztük prominens személyiségek - ölthetik magukra a díszes egyenköpenyt.

- A létszámunk negyven fő körül mozog, a változásokat elsősorban a családi történések indukálják - tette hozz. - Nem unatkozunk, évente száz-százhúsz meghívást kapunk különböző rendezvényekre, nem csak a városban, hanem a térségünkben, sőt, a Dunántúl több településén is részt szoktunk venni programokon. Bízunk benne, hogy ez a szép folyamat nem szakad meg, s az egyesület továbbra is a hagyományokhoz hűen tevékenykedhet.

Pillanatkép a tavalyi karneválról. A szervező borhölgyek idén is sok száz felvonulóra számítanak. Fotó: Archív/Sámel József

Nádler Józsefnétől megtudtuk: javában szervezik a Keszthelyi Karnevált, melyre a nagyböjt előtti utolsó hétvégén, azaz március elsején kerül sor.

- Immár tizennegyedik alkalommal rendezzük meg a közkedvelt télbúcsúztató programunkat - mondta. - Az érdeklődés már most nagy, reméljük, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan idén ismét sok százan - óvodások, iskolások és felnőttek - öltenek majd maskarát, s a kastélytól a Fő térig vonulnak végig a városon, sok ezer érdeklődő jelenlétében - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!