Keszthely

2013.02.09. 14:38

Karnevál szünet nélkül

A Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete által szervezett Keszthelyi Karnevál ismét megmozgatta a várost és a térséget. Szombaton délután sokan öltöttek magukra maskarát, s vonultak a Helikon kastély parkjától a Fő térre.

Sámel József

Nádler Józsefné, a szervezők részéről elmondta: a karnevál másfél évtizedre tekint vissza, s már a kezdetekkor nagyon sikeres volt. Gyermekek és felnőttek egyaránt évente várták a február eleji időpontot, amikor is igazi karneváli hangulat vette kezdetét a városban. Hamarosan a térség többi településéről, sőt, a szomszédos megyékből is érkeztek felvonulók, óvodák, iskolák, baráti társaságok. A létszám pedig egyre nőtt, két éve közel nyolcszáz résztvevője, s több ezer nézője volt a rendezvénynek.

(Fotók: Sámel Józseg)

Tavaly több (egészségügyi, belváros rekonstrukciós, anyagi, stb.) ok miatt elmaradt a program, de a borbarát hölgyek úgy gondolták, hogy egy kedvelt hagyomány nem merülhet feledésbe, nem szűnhet meg, ezért újra a szervezés mellett tették le voksukat.

A kihagyás ellenére a rendezvény hangulatára, az érdeklődésre nem lehetett panasz. Ahogy a maskarások fantáziájára sem, hiszen szombaton délután több száz érdekes, ötletes maskarában vonuló "figura" lepte el Keszthely központját. A jelmezeseket a Kossuth utcán zsűri is értékelte, majd a csoportok a megújult Fő téren is bemutatkoztak, műsort adtak.

A szervezők és a résztvevők egyáltalán nem csalódtak, sőt! Arra pedig - jelentkezzen a jövőben bármilyen nehézség, akadály - nem is gondolnak, hogy újra szünetet tartanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!