Kehidakustány

2014.06.24. 13:30

480 milliós szennyvízrendszer fejlesztés kezdődik Kehidakustányban

Kehidakustány - Régi probléma oldódik meg a településen a szennyvízcsatorna rendszer fejlesztésével, bővítésével. A munkák hamarosan kezdődnek.

Sámel József

A pályázati támogatással megvalósuló mintegy 480 millió forint értékű beruházás kiviteli szerződését kedden írta alá Lázár István polgármester és Barabás Miklós ügyvezetője.

A megállapodást Barabás Miklós (balról) és Lázár István írta alá. Fotó: Sámel József

Az előzményekről megtudtuk: Kehidakustányban 1996-ban épült ki a csatornarendszer, ám annak kapacitása és technológiája nem volt megfelelő.

Lázár István elmondta: ezután széles körű összefogással mintegy százmillió forint ráfordításával átalakíttatták, modulszerű bővítésre alkalmassá tették a hálózatot. Ennek köszönhetően indulhat most a teljes rekonstrukció, melynek keretében Kehidakustány, Zalaszentlászló és Vindornyaszőlős ellátása mellett a település határában jelenleg épülő golfpályát is kiszolgálja az új technológiával bíró és maximálisan 532 köbméteres kapacitással rendelkező modern rendszer.

A munkálatok a tervek szerint júliusban kezdődnek, s jövő év május végén fejeződnek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!