Kálócfa

2016.05.30. 19:24

Generációk közös programja

Kálócfa - Családi napot tartottak a hét végén a településen, amelynek keretében külön köszöntötték az édesanyákat, a gyerekeket, valamint az idős korú lakókat is.

Gyuricza Ferenc

Szabó András, az alig több mint másfélszáz lakosú község polgármestere lapunknak elmondta: régi hagyomány ez már a településen, gyakorlatilag két jelentősebb közösségi ünnepük van, a májusi családi nap, illetve az augusztus elején esedékes Szent Lőrinc-napi búcsú. Ezért aztán a műsort is úgy állítják össze, hogy az minden egyes korosztály számára érdekes legyen.

– Ebben az évben annyival változott a program, hogy külön köszöntjük, s meg is ajándékozzuk azokat a hetvenedik életévüket már betöltött helybélieket, akik kerek évfordulót ünnepelnek – tette hozzá a polgármester. – Most 12 személy vehette át jelképes ajándékuknak, köztük a település legidősebb lakója, a 90 éves Köröcz Kálmán bácsi is.

A köszöntőt követően először a településen élő óvodások és általános iskolások adtak műsort, majd a novai Csádé népzenei együttes lépett a színpadra. Őket követte Nagy Jonatán bűvész, aki nemcsak a gyerekeket szórakoztatta, de a felnőtteket is bevonta a produkciókba. Zárásként pedig a Hevesi Sándor Színház művészei szórakoztatták operettekkel a közönséget.

Címkék#Kálócfa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!