Hírek

2011.06.15. 17:40

Tömegesen pusztulnak a kagylók a Csónakázó-tóban

Nagy számú elpusztult kagyló csúfította el szerdán délelőtt a nagykanizsai Csónakázó-tó felszínét. Gombos Imre, a tavat kezelő Zrínyi Horgászegyesület elnöke elmondta, a jelenséget már a múlt héten tapasztalták, de akkor még csak egy-két példányt láttak a víz tetején.

Horváth-Balogh Attila


Az elnök véleménye szerint ismét a környező szőlőhegyekről lecsorgó műtrágya- és növényvédőszer-maradék gyűlt fel a tóban, ami már korábban is pusztulást okozott az élőlények körében. Beszélt halbiológussal és állategészségügyi szakemberrel is, akik úgy vélik, a baj nem nagy, s a vízminőséget alapvetően nem befolyásolja.

A hétvégére tömegeket várnak ide a sárkányhajó fesztiválra, melynek szervezői szerdán nagy erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy a kagylótetemeket eltávolítsák a tó felszínéről. Varga Gábor, a Kanizsa Kajak-Kenu Klub elnöke azt mondta: reményeik szerint szombatra már nyoma sem lesz a kagylópusztulásnak.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!