Hírek

2017.09.07. 15:57

Hétvégén rendezik meg a 7x görbe kupát

PORROGSZENTKIRÁLY A zalai megyehatárhoz közeli somogyi kistelepülések között kanyarog szeptember 9-10. között a 7x görbe kupa motorizált mezőnye.

Benedek Bálint

A szervező pécsi Balatonyi Rallye Team 16 éve rendez rali sprint versenyeket. A csapatot vezető, Balatonyi Árpád elmondta: erre a helyszínre harmadik éve térnek vissza, mivel a helyiek és a versenyzők körében is kifejezetten népszerű az aszfaltcsík. Itt minden megtalálható, ami egy rali versenyzőnek kell: vannak tempós részek, technikás kanyarok, ugratók, tehát igazi csemegének számít.

A 8,7 kilométer hosszú száguldás Somogybükkösdről indul, majd a ralisok Porrogszentpál, Porrog érintésével érnek be a porrogszentkirályi célba. Ezt a távot négyszer kell teljesíteniük az indulóknak, s összesített idő alapján több kategóriában hirdetnek győztest.

A verseny a Magyar Amatőr Rallye Bajnokság része (MARB), továbbá külön értékeléssel, díjazással, a déli régió Rallye Sprint Kupa sorozat egyik állomása is. A szervezők 60-70 autót várnak, szombaton hagyományos pályabejárást tartanak, majd vasárnap 7.30 órakor rajtolnak a verdák, a díjkiosztót várhatóan 18 órakor tartják a porrogszentkirályi hivatalban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!