Hírek

2009.07.23. 02:27

Nem csak bakancsban

Gyenesdiás (th) - Éjszakai csillagnézés, kirándulás a hegyekbe és biciklitúra a heti egyenlege eddig az aktív időtöltés szerelmeseinek kedveskedő, több túrázási lehetőséget felvonultató programsorozatnak.

Temesi Hilda

Vasárnapig mérhetik fel erőnlétüket, kitartásukat a vállalkozó kedvű helyiek és turisták a Forrásvíz Egyesület túrakínálata segítségével. Korhatártól függetlenül várják a strandokról már kicsit szabadulni vágyó kicsiket és nagyokat, hogy a környék más természeti értékeiből is ízelítőt kapjanak. Gál Ildikó, a civil szervezet elnöke több éve kalauzolja már a jelentkezőket:

- Idén is mozgásra buzdítjuk a kisebb-nagyobb csoportok résztvevőit, hol két keréken, hol gyalogosan. Persze azért gondolunk a csendesebb szemlélődést választókra is, akiknek a csillagnézés vagy éppen egy balatoni csónakázás nyújthat maradandó emlékeket. Átlagban tizenöten gyűlnek össze egy-egy programra. 

A pénteki naplemente túra minden bizonnyal sok korosztályt érdekelhet, ahogy a szombati, a család minden tagjának izgalmakat kínáló éjszakai megfigyelés is, a sütögetés és számháborúsdi után. A hetet végül egy vízitúra zárja a Balatonon, amikor is a tó közepéről gyönyörködhetnek a résztvevők a partmenti táj szépségeiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!