Hírek

2013.09.22. 14:51

Kultúrházak éjjel-nappal: élettel telt a Goldmark

Keszthely - A hét végén is megtelt élettel a Balaton parti város művelődési háza, mely csatlakozott egy országos népszerűsítő programhoz.

Zámbó Balázs

Négy éve csatlakozott először a keszthelyi Goldmark Károly Művelődési Központ ahhoz az országos rendezvénysorozathoz, ami a „Kultúrházak éjjel-nappal" nevet viselte. A Magyar Népművelők Egyesülete kezdeményezésre indult az egész országot átfogó rendezvény.

Az elérendő nemes cél akkor is és ma is az volt, hogy felhívják a figyelmet a művelődési házak, közösségi terek jelentőségére. Az utóbbi két évben ezt már februárban szervezik meg, és az őszi akciónak, haladva és lépést tartva a digitális kommunikáció meghatározta korral, ezúttal új nevet adtak: kultúrházak.hu.

Aprók tánca: a tánctanár Hardi András és a gyerekek. A Boroszlán együttes működött közre a zenés gyermekrendezvényen. Fotó: Zámbó Balázs

Az idei évben a nevezetes hétvégén szombaton is sok-sok jó, több korosztályt megmozgató színes programmal készült a Goldmark Károly Művelődési Központ: volt kiállítás megnyitó és előadás a Széchényi család emlékhelyeiről, előadás Attila fejedelemről a Balaton Színházban, táncház apróknak és felnőtteknek egyaránt, valamint a kisgyermekes szülők élénk érdeklődésétől kísért babaruha-börze s a hozzá tartozó játszóház.

Vasárnap aztán családi sportdélután következett, ping-ponggal, csocsóval. A résztvevőket megkérdezve, kiderült nagyon kedvelik a városban ezeket a családi hétvégéket, sokan már úgy tervezik az őszi- téli programokat, hogy minden harmadik szombaton a Goldmarkba jönnek játszóházba, táncházba. A szervezőknek ez a célja, hogy a művelődési házat valóban használják és keressék a családok, hiszen a szabadidő hasznos eltöltéséhez nagyban hozzá tudnak járulni rossz idő esetén. A rendezvényekre a belépés ezúttal is ingyenes volt.

A babaruha-börzére 30 anyuka foglalt asztalt, és pakolta ki a kinőtt, de jó állapotban levő ruhákat, játékokat, majd nagy érdeklődés mellett cseréltek gazdát a portékák. A véleményeket hallgatva, nyilvánvalóvá vált, a rendezvényt gyakrabban is meg lehetne szervezni, mert sokat segít a kismamáknak, hogy pár forintért jussanak hozzá tetszetős ruhákhoz, cipőkhöz.

A szép őszi idő miatt kisebb volt az érdeklődés a szokottnál, de a szervezők jövőre is készülnek a rendezvénnyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!