Hírek

2011.03.17. 16:32

Felújítják az orvosi rendelőt Türjén

Várhatóan nyáron átadják rendeltetésének a település felújított orvosi rendelőjét Türjén. Az önkormányzat pályázaton 21,4 millió forintot nyert a munkálatokra.

Sámel József

A fejlesztést az indokolta, hogy a 1950-es években családi háznak épült, 1972-től rendelőként és szolgálati lakásként működő épület korszerűtlen, nem felel meg a mai kor követelményeinek, előírásainak. Az infrastruktúrája a település fejlődésével együtt ugyan folyamatosan változott, ám az évenként kötelező egészségügyi meszeléseken túl hosszú esztendőkön át más nem történt. Idén ugyan bővítették, felújították a házat, ám a struktúrája lényegében nem változott. Nem oldódott meg az akadálymentesítés sem, noha az önkormányzat már 2004-ben megvásárolta a rámpa építéséhez szükséges területet.


A rendelő egyébként is rosszul tagolt, a kötelező helyiségek nem biztosítottak. Az épület átalakításával mindez pótolható, megoldható. Ennek érdekében az önkormányzat pályázott, a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program pályázatán 21,4 millió forintot nyert a település. Az összberuházás költsége 23,8 millió forint. Mlinárik László polgármestertől megtudtuk: a június 30- ig tartó munkálatok keretében a szerkezeti átalakítások mellett kicserélték a nyílászárókat, az épületet hőszigetelték, valamint színezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!