Hírek

2017.08.10. 17:20

Nem tartozott, mégis többször, brutálisan megverték

EGERARACSA Egy bicikli miatt támadt erőszakba torkolló konfliktus. Egy egeraracsai férfi tavaly év elején vette kétkerekűjét ezer forintért B. Lajostól, amit időnként az eladó és felesége elkért tőle. Ám a járművet nem vitték vissza tulajdonosának, aki ezért maga ment érte.

Arany Gábor

Az egyik ilyen alkalommal a férfit B. Lajos ittas állapotban fogadta és közölte, hogy akkor adja vissza a biciklit, ha fizet érte még 3 ezer forintot. Dolgavégezetlenül távozott a kerékpár tulajdonosa, akit azonban B. Lajos röviddel később felhívott azzal, hogy fizesse ki neki a 3 ezer forintot, mert különben megveri. A megfenyegetett ember eleget tett ennek, de ekkor sem kapta vissza járművét. Május körül járt, amikor újabb konfliktus támadt a két férfi között. B. Lajos ugyanis valótlanul azt állította, hogy az ismerőse két tálca tojást és csirkét vásárolt tőle, de az árát, 40 ezer forintot nem fizette ki. Ezen felbőszülve tavaly május 17-én este fél 9 körül B. Lajos megvárta az egeraracsai Kossuth utcában az „adósát”, rátámadt, ököllel verte, ruhájánál fogva elvonszolta a saját lakására. Ott bevitte a szobába és ököllel addig ütötte, amíg áldozata orra vére eleredt. Közben számon kérte rajta, hogy nem adta meg a tartozását. A szerencsétlenül járt férfi több zúzott sérülést szenvedett el. Négy nappal később B. Lajos újra akcióba lendült, hogy vélt tartozását behajtsa áldozatán. Este tízkor tört rá a férfira, a háza kapujáról a zárat letépte, a lakás ajtaját pedig olyan erővel lökte be, hogy az leesett a zsanérjáról és rázuhant a ház gazdájára. B. Lajos újra közölte, hogy a tartozást meg kell fizetnie, amire a szerencsétlen férfi kimenekült a lakásából.

Egy rokonánál talált menedéket, de B. Lajos utánaeredt és megfenyegette, ha kell, akkor tízszer is „lehúzza” az adósát. Pár hét nyugalom következett, de július 8-án este 9 óra tájt B. Lajos újra rátört lakásában az áldozatára. Kivonszolta az udvarra, ahol a szerencsétlen ember kiszabadult a szorításból, elfutott, ám nem jutott messze, mert elesett és támadója utolérte. Ököllel esett neki, az út menti árokba lökte áldozatát és csak fél óra elteltével engedte távozni. Másnap kora reggel újra megjelent a szerencsétlen embernél B. Lajos és megint számon kérte az adósság megfizetését, amikor pedig elutasító választ kapott, rátámadt ellenfelére, ököllel ütötte a fejét. Közölte vele, ha kicsiként is, de akkor ötezrével adja meg a tartozását. Ezt követően magához vette az adósa telefonját az állítólagos tartozás fejében. A megfélemlített férfi annak ellenére, hogy nem tartozott, a kerékpár árán kívül három alkalommal összesen 19 ezer forintot adott át B. Lajosnak.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, hogy a valótlan tartozást erőszakkal behajtani kívánó férfit a Keszthelyi Járási Ügyészség önbíráskodás, valamint folytatólagosan elkövetett magánlaksértés bűntettével vádolta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!