Hírek

2017.06.16. 18:15

Gamer Expo - Virtuális játék az egész világ

A virtuális világ versenyzőit és kedvelőit várták pénteken az első zalaegerszegi Gamer Expora.

Arany Gábor

A városi sportcsarnok erre a hétvégére félhomályba burkolózik, a villódzó monitorok közvetítette látványba pedig leginkább a fiatal korosztály merül el, de nem csak nekik kínálnak szórakozást. A programot az Egerszegi Sport és Turizmus Kft.-vel közösen szervező Meex Agent Kft. az országban évente hat PlayIT-et tart a nagyobb városokban, és e sorba most bekerült Zalaegeszeg is. Száznál több játékállomás várja az érdeklődőket vasárnap estig.

- Most próbáltam először ezt a raliautó-szimulátort, de pár perc alatt sikerült belejönni - árulta el Dorina a VR szemüveg mögül.

A hét végéig száznál több állomás várja a számítógépes játékok barátait Fotó: Pezzetta Umberto

Ő egyike volt az egerszegi gyermekotthon azon lakóinak, akik pénteken a hivatalos nyitás előtt kipróbálhatták a számítógépes játékokat. Emellett a Gamer Expo szervezői gyűjtést is szerveztek az otthonban élők számára. Ezt már Zsigri Gábor, a Meex Agent ügyvezetője árulta el érdeklődésünkre. Mint elmondta, a Gamer Expo nemcsak lehetőség a játékra, hanem vásár és kiállítás, ahol egyebek mellett bemutatják a tv-sorozatokhoz, mozifilmekhez kapcsolódó játékokat is. Láthatók emellett számítógépes technikákkal készült rajzok, festmények, és egyfajta időutazást is kínálnak, hiszen a szülőmegőrzőnek nevezett részlegben a számítógépes játékok őskorát is megtalálhatjuk. A lényeg azonban a legújabb és legkedveltebb játékok bemutatása. Bár a háromnapos rendezvény fő célközönsége a fiatalabb korosztály, ma már nem csak a gyerekek játszanak. Ez az okostelefonok terjedésének köszönhető, hiszen majdnem mindenkinél megtalálható és mindegyik kínál játékapplikációkat, ez pedig az erre fogékonyakat előbb-utóbb magával ragadja. A nyitónap az eSport-versenyekről szólt, a legjobb hazai csapatok mérték össze erejüket. Ma a youtuberek uralják a teret, mert a legnépszerűbb videósokkal találkozhatnak a rajongóik, és kipróbálhatók a legújabb számítógépes, konzolos videójátékok. A vasárnap a Minecraft-é, ami sokféleségével, kreativitásával hódít.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!