Hírek

2017.05.26. 17:09

Együtt 50 éve - tizenöt házaspár erősítette meg a köteléket

Zalaegerszeg - Harmadik alkalommal szervezte meg a Családi Intézet az Együtt 50 éve című bensőséges ünnepséget, amelynek keretében fél évszázada házasságban élő párok erősíthetik meg fogadalmukat.

Magyar Hajnalka

Idén 15 zalaegerszegi kötődésű házaspár jelentkezett a pénteki ünnepélyes ceremóniára, amihez a városi díszterem szolgált stílusos hátterül.

A házaspárokat családtagjaik, unokáik is elkísérték az ünnepségre, amelynek keretében Balaicz Zoltán polgármester felvezetésével mondták el a köteléket újból megerősítő fogadalmat. A kerek évfordulóról, és az újra kimondott igenről bőrkötéses mappába foglalt emléklapot kaptak a párok.

 

 

A Zalaegerszegen élő Kovács Judit és Péterfi József Söjtörön kötött házasságot ötven esztendeje. Balaicz Zoltán társaságában aláírják a fogadalom megújítását hitelesítő oklevelet
Fotó: Katona Tibor

Az illő vers és dal után a polgármester köszöntötte az arany évfordulót ünneplőket.

 

 

- Az emberi élet döntések sorozata, minden lépésünk előtt egy-egy igent, vagy nemet kell mondanunk. Ezek súlya azonban nem egyforma. Némelyik csak fodrozza a lét tavának tükrét, másikuk azonban kilépteti azt medréből. Az az igen, amit 50 évvel ezelőtt kimondtak egymásnak, az utóbbiak közül való... - mondotta egyebek mellett.

A köszöntőt pezsgős koccintás és közös fotó készítése követte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!