Hírek

2017.03.02. 13:37

Pelenkát adományoztak Lentiben

Lenti – Pelenkával segíti a fiatal családokat a helyi plébánia Karitász csoportja. A családok 4-6 hónapra elegendő ellátmányt vihettek haza nemrég.

Korosa Titanilla

A Szombathelyi Katolikus Karitász adományaként került a pelenka adomány Lentiben.

– Az egyik nagy drogéria üzletlánc az adományozó, akik azt kérték, hogy a segítség mértéke jelentős legyen, hogy igazán támogatást jelentsen a családoknak – mondta Gaál Dénesné, a lenti plébánia Karitász szervezetének vezetője. – Így a családok több hónapra elegendő pelenkát kapnak ajándékba, vannak egészen kis méretűek is, így a novembertől születettek is bekerülhettek az adományozottak körébe. Összesen 23 családnak tudunk segíteni az akció keretében. Mindannyian nagyon örültek, hiszen jelentős mennyiségről van szó, hiszen amellett, hogy a baba érkezése öröm, kiadást is jelent a szülőknek.

Néhányan az adományozottak közül. Balról Horváth-Kukucska Nóra, Gaál Dénesné, Kozma Gyuláné, Horváth Balázs, Horváthné Gasparics Rita, Köbli Tamás, Szigeti Gábor és Tarsoly Jánosné Fotó: Korosa Titanilla

Köbli Tamás plébános arról beszélt: nagy eredmény, hogy Lenti is bekerült az adományosztásba, már nem első alkalommal, ami köszönhető a helyi csoport szervezettségének, akik feltérképezték  a rászorulók körét a városban, így egyre többször és többeknek tudnak segíteni.

A fiatal anyukák, apukák szívesen vették az adományt, többen elmondták, pelenkára nagy szükségük van, hiszen a kisgyermekéknél abból fogy a legtöbb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!