Hírek

2017.03.07. 17:06

Sártenger lepte el a hegyre vezető utat

Alsórajk – Az elmúlt hetekben nyakig sárosak lettek a falu lakói, ha történetesen a hegyre mentek. Az út rendbetételén, tisztításán már dolgozik a helyi önkormányzat.

Szabó Zsófia

A legproblémásabb szakasz mindössze alig kétszáz méterre található a hegyi út bejáratától.

A tetemes mennyiségű hordalék annak ellenére halmozódott fel a domboldal alján, hogy az utat évekkel ezelőtt az önkormányzat jóvoltából és egy rekultivációs projekt keretében nagyjából helyrehozták.

– Azonban a csapadékos időjárás „eltüntette" az út egy részét – mondta Boros Attila, a falu polgármestere. – Annak ellenére, tavaly kiárkoltuk az út melletti területet, hogy a csapadékvíz majd ne az utat lepje el. A felső részen nem is volt gond, a sík területen viszont igen – tette hozzá.

Az önkormányzat dolgozói, köztük Németh Lászlóné, Pusztai Istvánné és Sebők Eszter dolgoznak az út rendbetételén, Boros Attila polgármester szakmai vezetésével Fotó: Szakony Attila

A település elöljárója jelezte: vis maior támogatás igénybevételét is fontolgatták, de hosszú időt vett volna igénybe, mire pénzt kaptak volna a javításra.

– Ehelyett egy teherautónyi zúzott követ vásároltunk, amit a hordalék eltakarítása után, a közfoglalkoztatottak segítségével, szétterítünk az úton. Így a problémát átmenetileg orvosoltuk – fűzte hozzá a településvezető. Ahogy azt is, a jövőben pályázat útján próbálnak pénzt szerezni az út felújítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!