Hírek

2017.02.08. 14:36

Kétnaposra nyúlik idén a fánkfesztivál

Nagykanizsa – Jelmezes felvonulással, koncertekkel, kézműves termékekkel és persze rengetegféle és fajta ízletes farsangi fánkkal várja az érdeklődőket február 24-25-én a Országos Farsangi Fánkfesztivál szervezőgárdája.

Pásztor András

Az idei rendezvényt felvezető szerdai sajtótájékoztatón Kámánné Szép Terézia fesztiváligazgató elmondta: ezúttal új helyszínen, a Kanizsa Plazaban rendezik meg a fánkfesztivált. Szintén újdonság, s előrelépés a rendezvény életében, hogy a kanizsai önkormányzat támogatásával idén két naposra bővül a program.

Ez utóbbival kapcsolatban Lehota János, a polgármesteri hivatal kabinetvezetője hangsúlyozta: a városvezetés régóta törekedik arra, hogy minden évszakban legyen kiemelkedő városi rendezvény Kanizsán. Ennek megfelelően a fánkfesztivál első napi programjait – gyermekfarsang, vetélkedők, Zéró koncert – az Erzsébet téren tartják, ahol fűtött sátor is várja a családokat.

A kanizsai fánkfesztivál szervezői szerdán maguk is megkóstolták a finomságot. Czupi Gyula (balról), Rákhely Árpád, Kámánné Szép Terézia, Lehota János és Sinkó Péter is repetázott
Fotó: Szakony Attila

Másnap, azaz február 25-én szintén karneváli, jelmezes felvonulással indul a nap. A szervezők minél több civil szervezet és baráti társaság részvételére számítanak a 11 órakor a Széchenyi térről induló menetben, mely egészen a Kanizsa Plazaig hömpölyög majd, ahol aztán egészen estig kulturális bemutatók, zenekarok, táncosok szórakoztatják a közönséget.

– A felvonulás keretében egy rekordot szeretnénk megdönteni, mégpedig a tömeges gólyalábra állás csúcsát próbáljuk beállítani – tette hozzá Czupi Gyula, a városi könyvtár igazgatója, aki elmondta: egy pályázat keretében rengeteg új gólyalábbal gyarapodott az arzenál, így aztán bárki kipróbálhatja a klasszikus népi játékot.

– Természetesen az idén is várjuk azoknak a csapatoknak a jelentkezését, akik a lelkét adják a fesztiválnak – vette át a szót Rákhely Árpád, a szakmai zsűri tagja. – A fánkversenyre több kategóriában – helyben készített, otthonról hozott, hagyományos, különleges, speciális étrendet kielégítő – lehet nevezni és külön díjazzák majd a profi és amatőr szakácsokat.

Az elkészült finomságokat étkezési bónok ellenében, a közönség is végigkóstolhatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!