Hírek

2017.01.21. 14:39

A szivárvány minden színében pompáztak

Nagykanizsa – Több mint 70 féle papagáj várta az érdeklődőket szombaton a Medgyaszay Házban. A szivárvány színeiben pompázó madarak között aprók, testesek, s óriások egyaránt akadtak.

Pásztor András

Kicsinek bizonyult szombaton a Medgyaszay Ház előcsarnoka, úgy megrohanta a sok érdeklődő, főleg kisgyermekes család a papagáj kiállítást. A gyerekek és olykor a felnőttek is szájtátva nézték a több mint 70 féle és fajta egzotikus madarat, amit Németh Nelli és csapata hozott Monorról.

– Az édesapám körülbelül 20 évvel ezelőtt kezdte gyűjteni a papagájokat, majd idővel én vettem át az állatok gondozását – mesélte a fiatal lány, aki néhány különleges és ritka madarat is bemutatott a közönségnek. – Itt van például a malakku kakadu, ami Kelet-Indonéziában honos. A gyerekek kedvence viszont vitathatatlanul az ara papagáj, amiből kettőt is láthatnak ma, egy zöld, illetve egy kék-sárga szárnyút.

Németh Nelli éppen az egyik ara papagájt mutatja Fotó: Szakony Attila

– Nagyon szeretem a papagájokat, mert szép színes a tolluk és érdekesen görbül a csőrük – árulta el az 5 éves Léránt Andráska, aki szinte valamennyi papagájt alaposan szemügyre vette, olykor percekig állva a kalitka előtt.

– Hogy mire figyeljen, aki szeretne papagájt tartani – kérdezett vissza Németh Nelli tenyésztő. – Elsősorban arra, hogy legyen elegendő ideje foglalkozni az állattal. A papagájok – megfelelő körülmények között – több évtizedig is élhetnek, fontos a kalitka tisztán tartása, az egészséges és változatos étrend és olykor meg is kell röptetni a madarat – adott pár hasznos tanácsot az érdeklődőknek a kiállítás főszervezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!