Hírek

2016.12.14. 15:59

Leomlott a ház sarka, a tető a levegőben lóg

Garabonc – Tegnapelőtt délután leomlott egy Kossuth utcai lakóház fala, az ingatlan életveszélyessé és lakhatatlanná vált, a benne élő család pedig átmenetileg egy német házaspár most üresen álló házában húzta meg magát.

Horváth-Balogh Attila

Itt azonban túl sokáig nem maradhatnak.

Bogdán György és Koma László polgármester a tönkrement lakóháznál. A fal egy autóra is ráomlott Fotó: Horváth-Balogh Attila

– Négyen laktunk a házban, a feleségem és a két nagyfiam – mondta tegnap a helyszínen Bogdán György. – Éppen a konyhában voltunk, amikor egyszer csak irdatlan robajt hallottunk. Kiszaladtunk és döbbenten láttuk, mi történt... Pedig előtte semmi jele nem volt annak, hogy ez lesz, csak egy kis repedést láttunk a falon, amiből egyébként több is van a házon – folytatta Bogdán György. – Gondozzuk egy német házaspár házát, éjszakára ott meg tudtuk húzni magunkat, mert az otthonunkban nem maradhattunk.

De ők az ünnepekre megjönnek, így onnét mennünk kell – hogy hová, azt nem tudom.

A tartófalak tömésből készültek, a válaszfalak pedig téglából. Gyakorlatilag a ház bal hátsó sarka leomlott, a tetőt azon a részen semmi nem tartja, a levegőben lóg, tehát tovább omolhat.

Koma László polgármester azt mondta: a családot ideiglenesen el tudják helyezni a volt orvosi rendelőben. Képviselőtestületi döntés függvénye a további segítség; egyelőre statikust keresnek, aki megmondhatná, hogy van-e értelme az újjáépítésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!