Hírek

2016.11.25. 20:01

Példaképek lehetnek - Átadták pénteken a Zalai Prima Díjakat Nagykanizsán

Nagykanizsa - A Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) Zala Megyei Szervezete tizenegyedik alkalommal adta át pénteken a Zalai Prima díjakat a HSMK-ban.

Benedek Bálint

A Zalagyöngye Táncegyüttes, Dr. Máhr Károly főorvos és Deme Dávid evangélikus lelkész a Zalai Prima Díj fő díjazottjai. A kiválóságot jelképező Kincsem versenyló szobra mellé 1-1 millió forint pénzjutalmat is kaptak a vállalkozók javaslatai alapján egy erre a célra létrehozott alapítvány döntése nyomán.

Az ünnepélyes gálaműsorban elhangzott: az eltelt időszakban a kultúra és a tudomány területén végzett kiemelkedő teljesítményének elismeréséül már számos kiváló személyiség és közösség vehette át a Zala Megyei Területi Prima Díjat, s már a jelölés is megtisztelő azok számára, akik a maguk szakterületén kimagaslóan teljesítenek.

A díjátadó gálán a megye prominens közéleti személyiségei is megjelentek, így Cseresnyés Péter államtitkárt, Bene Csabát, a megyei közgyűlés alelnökét, Vigh László országgyűlési képviselőt és Balaicz Zoltánt, Zalaegerszeg polgármesterét is köszöntötték.

Az esemény gazdag kulturális műsorában fellépett többek között a fődíjas Zalagyöngye Táncegyüttes, és társastánc koreográfiákat mutatott be Lekszikov Csaba és Balassa Júlia, a szintén helyi Eraklin Táncklub Egyesület tagjai.

„Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam." Az egyik legnagyobb tudós, Isaac Newton gondolatával köszöntötte a megjelenteket Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere.

A fődíjat átvevők, balról Tóth István, a Zalagyöngye vezetője, dr. Máhr Károly főorvos és Deme Dávid evangélikus lelkész
Fotó: Szakony Attila

– A rendezvény célja és küldetése, hogy példaképeket állítson a közösségeink elé – fogalmazott a városvezető. – Mert a világunkban nélkülözhetetlen a magyar írástudók szellemi eredményeinek megőrzése, a tudomány, a művészet, a kultúra és a sport értékeinek gyarapítása.

Majd Doucha Ferenc, a VOSZ Zala megyei elnöke szólt a közönséghez. Mint elmondta: azokat köszöntjük, akiknek sikerült úgy fejlődniük, sikeressé lenniük, hogy közben mégis harmóniát teremtettek maguk körül, és így példaként mutatható fel a munkásságuk és emberségük.

– E páratlan kezdeményezés küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé: azokat a kiválóságokat, akiknek teljesítménye, emberi tartása és értékrendje követendő mindenki számára.

A vállalkozók javaslatai alapján ebben az évben is átadták a Zala megye Év Vállalkozója díjakat. A kanizsai Prizma Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kkt., a kanizsai Briosz Kft., a zalakarosi J-Terv Kft., a kanizsai Istiván Autó Kft., a zalaegerszegi Göcsej Nyomda Kft., az egerszegi Korona Pékség Kft., a zalaegerszegi Zalaszám Kft., a zalaegerszegi Infrahőkép Kft. vezetői és a pacsai Bedő Tibor egyéni vállalkozó vehette át az elismeréseket.

Fotó: Szakony Attila

A Vállalkozók Napján, december 2-án a fővárosban két zalai cég vezetője, Düh Sándor, a Klimatrend Kft. ügyvezetője és Szmodics Zoltán, a Szmodics és Társa Bt. tulajdonos-ügyvezetője veheti át az Év vállalkozója díjat.

A közönség rövidfilmek segítségével ismerhette meg a kategóriák jelöltjeit, majd átadták a díjakat. A Zalai Prima díj három fődíjasa mellett elismerést kapott lapunk munkatársa, Arany Horváth Zsuzsa újságíró, szerkesztő, Ágh Márton színházi és film látványtervező, Cséby Géza író, költő, művelődéskutató, László Ildikó építészmérnök, Németh Ferenc hegedűtanár, Molnár Tibor, a Kanizsa Fotóklub vezetője, valamint Molnár Flóra, a Dél-zalai Vízmű SE olimpikon úszója.

A Zalagyöngye Táncegyüttes a fődíj mellett a közönségdíjat is elnyerte. A gálán műsort adott az együttes Fotó: Szakony Attila

A Zalai Hírlap tizenegy éve médiapartnere a Prima díjnak és a kezdetektől koordinálja a közönségszavazást. A jelöltekre kizárólag zaol.hu internetes felületünkön voksolhattak olvasóink. Az eredményeket Virrasztó Zsolt lapigazgató-főszerkesztő ismertette. Mint elmondta: összesen 4029 szavazat érkezett, ezek közül a legtöbbet, 1061-et a Zalagyöngye Táncegyüttes kapta, így ez a művészeti csoport lett az idei év közönségdíjasa.

A szavazók közötti sorsoláson, a szavazói díjat a kanizsai Nagy Krisztina kapta.

Perlusz László, a VOSZ ügyvezető igazgatója beszédében a Prima Primissima Alapítvány alapítója, Demján Sándor és Csányi Sándor kuratóriumi elnök jókívánságait tolmácsolta. Mint elmondta: nem csoda, hogy az ország két legbefolyásosabb üzletembere által e nemes mecenatúra ilyen magasságokba tudott emelkedni.

– Azért lett országos hírű a rendezvény, mert a vállalkozók lelkesek – fogalmazott. – Büszkeséggel tölt el, hogy egy ilyen család tagja lehetek.

A VOSZ Zala megyei elnöksége nevében különdíjat vehetett át dr. Horváth Ágnes kanizsai háziorvos és Megyeri Anna, a Göcseji Múzeum főmuzeológusa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!