Hírek

2016.10.05. 17:03

Köszönet a szavazóknak - Manninger Jenő országgyűlési képviselő értékelte az eredményt

Keszthely – Manninger Jenő országgyűlési képviselő, miniszteri biztos tegnapi sajtótájékoztatóján köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a népszavazáson, egyszersmind értékelte az eredményt.

Horváth A. Attila

Mint mondta, a népszavazáson  országos viszonylatban jól szerepelt Zala megye, s ezen belül a keszthelyi választókerület is, ahol kicsivel a megyei átlag fölötti volt az eredmény. A választókerületben 35400 fő szavazott „nem”-mel,  ez mintegy 14 ezerrel több, mint ahányan 2014-ben a Fidesz-KDNP-re szavaztak.


Manninger Jenő országgyűlési képviselő
Fotó: Keszey Ágnes

Köszönet jár tehát azoknak az embereknek is, akik nem pártszimpátia alapján, hanem  az üggyel kapcsolatos meggyőződésükből nyilvánítottak véleményt október 2-án, tette hozzá a politikus.Manninger Jenő hangsúlyozta: fontos, hogy a népszavazás eredményét megjelenítsék, akkor is, ha ezúttal nem közjogi értelemben kötelező, hanem politikai véleménynyilvánításként értelmezhető döntés született.

Az alaptörvényt módosítani kell, rögzítve, hogy az Országgyűlés hozzájárulása nélkül nem lehet kötelező betelepítést végrehajtani. A módosításra pedig azért van szükség, mert a brüsszeli apparátus továbbra is ezen a terven dolgozik, jelezte végül a képviselő.

 

 

Ezek is érdekelhetik