Hírek

2016.10.24. 17:42

Családi konfliktusok - A gyanúsított zárkózott volt diákként

A napokban sok – hivatalosan meg nem erősített – információ jelent meg a Teréz körúti robbantással gyanúsított, Keszthelyen elfogott férfi múltjával, életkörülményeivel kapcsolatban. A zaol.hu is több forrásból értesült az egykori keszthelyi gimnazista fiú életének néhány momentumáról.

Zalai Hírlap

Lapértesülések szerint a gyanúsítottat gyermekkorában eltűntként keresték, a  Csellengők című tévéműsor is bemutatta az akkor 7 éves fiút, a háttérben pedig súlyos családi konfliktus állhatott. Lapunknak az elfogott férfi egykori gimnáziumi osztálytársa és tanára – egymástól függetlenül – arról számolt be, hogy a gyermekkori eltűnésről nekik az iskolai évek alatt nem volt tudomásuk, viszont arra több jel is utalt, hogy a fiú családi élete konfliktussal terhelt. Mindkét forrásunk zárkózott, visszahúzódó, magába forduló típusként írta le a fiút, de míg az osztálytárs emellett agresszívnak ismerte meg, a tanár kirívó agresszivitást nem tapasztalt nála – ő úgy jellemezte tanítványát, mint aki nem volt veszélyes másokra. Ugyanakkor mindketten úgy emlékeztek, volt arra példa, hogy kést hordott magánál a fiú. Az osztálytárstól származó információ szerint, mielőtt Zalába költözött, Uruguayban élt a fiú, akinek a gimnáziumban – ebből is adódóan – kifejezetten jól ment a nyelvtanulás, okos diákként ismerték. Aztán, úgy tudjuk, a 11. osztály első félévének végén a fiú elhagyta az osztályt, majd levelező tagozaton érettségizett, a későbbiekkel kapcsolatban pedig úgy értesültünk, „eléggé zűrzavaros életet élt".

A fővárosi Teréz körúti robbantással gyanúsított férfit   pénteken helyezte előzetes letartóztatásba a Budai Központi Kerületi Bíróság.  A  gyanút egyebek közt házkutatások,  szakértői vélemények,  rendőri jelentések, kamerafelvételek, a gyanúsított telefonjának adatai, valamint a híváslista-elemzések és a tanúvallomások támasztják alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!