Hírek

2016.09.29. 14:48

Tilos vasárnaponként a zajos munkavégzés - Kérések, illetve feljelentések

Nagykanizsa – Vasárnaponként ezután szigorúan tilos lesz fűnyírógépet, betonkeverőt, motoros fűrészt használni. Erről is döntött csütörtöki ülésén a képviselő-testület.

Pásztor András

A kanizsai közgyűlés csütörtökön módosította a környezetvédelem szabályairól szóló helyi rendeletét. Ennek értelmében a jövőben tilos lesz vasárnaponként a jelentős zajkibocsájtással járó tevékenységek – betonkeverés, gépi fűnyírás, gépi fűrészelés – végzése. Szintén változás a korábbiakhoz képest, hogy az ingatlanok, épületek előtti járdaszakaszt – a telekhatártól számított 5 méteres távolságig – a tulajdonosnak, bérlőnek, illetve haszonélvezőnek kell tisztán tartania. A takarítás során összegyűlt szemetet, söpredéket nem lehet az úttesten vagy a zöldterületen elhelyezni. Továbbá a tisztántartási kötelezettség a téli időszakban kiterjed az ingatlan telekhatárától számított tíz méteres távolságra, azaz a hóeltakarítást és a síkosságmentesítést is ekkora távolságban kell elvégezni. A módosítással kapcsolatban egyébként felmerült, hogy ezen távolságok – bizonyos utcákban – a szemközti járdaszakaszt is elérik, ám a testület ettől függetlenül rábólintott a szigorításra, mondván: sokan semmibe veszik a helyi szabályozást.

A közgyűlés arról is határozott, hogy pályázatot nyújt be két darab elektromos töltőállomás létesítésére. Sikeres pályázat esetén a KÖGÁZ parkolóba és az ipari park területén alakítanák ki az elektromos járművek feltöltésére szolgáló állomásokat. A két létesítmény kialakítása közel 5 millió forintba kerülne, a beruházáshoz az önkormányzat maximum 500 ezer forintos önerőt biztosítana.

Kiss László a közmeghallgatáson a miklósfai kerékpárút mielőbbi felújítását szorgalmazta. Fotó: Szakony Attila

A közgyűlés után közmeghallgatást is tartott az önkormányzat. Ezúttal hárman jelentkeztek szólásra különböző közérdekű ügyekben.

Kiss László a miklósfai kerékpárút, illetve a Szentendrei utca katasztrofális állapotára hívta fel a testület figyelmét, s arra kérte az önkormányzatot, hogy újítsák fel ezen közlekedési létesítményeket.

Ferincz Jenő egy bejelentéssel kezdte felszólalását, bejelentette, hogy két ügy kapcsán feljelentést tett az önkormányzat ellen. Mint elmondta: álláspontja szerint számos jogszabályt sért az önkormányzat azon rendelkezése, mely szerint külön irodát biztosítanak a városházás Cseresnyés Péter államtitkárnak. A másik feljelentést tanácsadói szerződések miatt tette Ferinc Jenő, álláspontja szerint ugyanis a mai napig nem lehet tudni, hogy az elköltött százmilliókért cserébe, milyen konkrét tanácsokat kapott a városvezetés.

Lakatos József a Hevesi út forgalomcsillapítását kérte az önkormányzattól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!