Hírek

2016.06.03. 16:45

Nyári Prémium-olvasmány

Március elején találkoztunk ezeken a hasábokon, kiadónk Prémium magazinjának tavaszi számáról szólva. S máris itt a nyári kiadás, a napilapos gyorsasághoz képest ráérősebb, messzebbre vivő olvasmányokat kínálunk.

Arany Horváth Zsuzsa

Célunk 2013 óta változatlan: a 84 oldalas periodikában zalai értékekre, érdekességekre, kiemelkedő emberi sikerekre csodálkozunk rá olvasóinkkal együtt.Az alábbiakban egy-egy izgalmas, falatnyi előzetes mutatja meg a Prémium 2016-os nyári számának tartalmát.

„Velejéig romlott, gátlástalan, éles eszű, ravasz és kegyetlen, aki minden áron győzni és másokon felülkerekedni akar, az eszközökben nem válogat - ha egy kvízjátékban feltennék a kérdést, ki ez, az ország lakóinak többsége tudná a választ: Berényi Miklós, a Barátok közt című tv-sorozat főszereplője. Nehezen hihető, hogy a húsz éve szinte minden este valami fondorlattal előálló, utálatos figura „civilben” barátságos, figyelmes, kissé zárkózott és mélyen érző ember. Szőke Zoltán jó színész. De ki ő, milyen is valójában?” A válasz a címlapon látható, a zalaegerszegi színházból indult művésszel készült beszélgetésben olvasható.

„A föníciaiak találták fel a pénzt - de miért ilyen keveset?” - kérdezte egykor Johann Nestroy, a népszerű osztrák író és színész, egyébiránt Deák György joghallgató bécsi kortársa. Vajon Deák Ferenc tárnoki unokatestvére is erre gondolt, amikor zseniális kézügyességét rosszul kamatoztatta, és súlyos erkölcsi tévedésbe esett?” A legendás zalai pénzhamisító kalandos történetével is megismerkedhetünk a Prémium história rovatában.

„A számítógép olyan, mint az autista ember. Ha pontosan elmagyarázod neki, hogy mit is tegyen, akkor roppant gyorsan, hatékonyan képes megoldani a feladatot.” Ekként vélekedik a nagykanizsai Erdős Márton, aki az ország legjobb középiskolás programozója, a Prémium egyik hazai riportalanya.”

Erdős Márton programozó

Az első feladtunk egy portré mintázása volt, egy hónapot kaptunk rá. Az enyém már olyan csodálatosan fényes volt mint a rézkilincs, teljesen el voltam tőle telve. Jött a mester, és megkérdezte: Szabolcskám, megengeded, hogy hozzányúljak? Arról volt nevezetes, hogy bajonettel meg huszárkarddal mintázott. Nekiesett az én szép szobromnak. Levágta a fülét, kitépte a szemét, az orrát átcsavarta, s bennem egy pillanat alatt végigfutott, hogy egész eddig semmi mást nem csináltam, mint tömjéneztem magamat.” Szabolcs Péter szobrászművész élete nyitott könyvvé válik a magazinban.

Arcok. Szabolcs Péter a szobrai között

„Előfordult, hogy négy napig egy konferencián álltam hoszteszként, amikor nem látott senki guggoltam párat” mesélte Tikos Kitty kanizsai fitnesskirálynő.„Lehet, hogy azzal indul el valaki, hogy csak ül és figyeli a légzését. Majd a következő napon öt percet relaxál. Vagy megtanul csupán egy-két álló pózt, hogy a stabilitását, a helyét ilyen módon találja meg. A jóga egy út, amin vezetve vagyunk, de a lépéseket nekünk kell megtennünk”, olvasható Klenovics Mónika keszthelyi jógaoktató inspirációja.

„Én csináltam az utolsó interjút Bujtor Istvánnal. Nem akart eljönni. Végül belement, de morcos volt. Ökölbe szorult arccal jött. Úgy kezdtem a beszélgetést, ha most az utcán 10 embert megkérdeznék róla, 10 pozitív véleményt hallanánk. Ezért nem engedheti meg magának az elutasító attitűdöt. Mindezt élesben, forgó kamera előtt. Megértette. Jó kis beszélgetés kerekedett.” Egy egész ország ismeri őt Buza Sanyiként, most a családi háttér is kibomlik.

Lapcsaládunk elegáns darabja a nagyközönséghez ügyfélszolgálatainkon, bevásárlóközpontokon, benzinkutakon, újságárusokon keresztül jut el 650 forintért, (előfizetéssel 500 forint, megrendelő a 33. oldalon). Létrehoztuk a lap saját weboldalát: premiummagazin.hu, valamint Facebook-lapját is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!