Hírek

2016.03.08. 19:06

Népszavazást kezdeményez az MSZP

Keszthely - "A kormány egyértelműen elismerte, hogy nem azokhoz kerültek a földek, akihez kell, látszik, hogy a földdel kapcsolatos politikájuk megbukott"-utalt Gőgös Zoltán sajtótájékoztatóján az értékesítést visszavonó mezőhegyesi esetre.

Keszey Ágnes

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese Fodor Csaba, a párt megyei, valamint Mohácsi József keszthelyi elnök és Brunner Tibor elnökhelyettes társaságában tartott sajtótájékoztatót. Aktuálpolitikai témák között a földügyekről is szólt.

– A Kúria úgy döntött, hogy földértékesítésekkel kapcsolatban lehet népszavazást tartani, annak ellenére, hogy a Választási Bizottság többsége elutasította. Kétigenes népszavazást próbálunk keresztülvinni. Elindítjuk ezt a folyamatot, aminek az első fázisa az aláírásgyűjtés. Partnerünk Kész Zoltán független országgyűlési képviselő, aki a mi támogatásunkkal került a parlamentbe, ő az állami vezetői kétmillió forintos bérplafon kapcsán tudott népszavazási kezdeményezést elindítani. Az én kezdeményezésem pedig arról szól, hogy alkossunk törvényt, ami megtiltja az állami földvagyon értékesítését - mondta Gőgös Zoltán, hozzátéve, hogy ezek nagy része erdő és természetvédelmi terület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!