Hírek

2016.01.07. 16:33

Csalárd trükkök a számlákkal

Zalaegerszeg – Trükkök a számlákkal; az egyik ügyeskedő 53 ezer forinthoz jutott és egyből lebukott, a másik két év alatt 4,1 millió forinttal károsította meg munkaadóját.

Arany Gábor

A vádiratba foglalt első történet most 38 éves szereplőjét csalásokért, zsarolásért már eltélték több évi szabadságvesztésre, mert T. Lina az évtized elején vagyon elleni bűncselekményekkel próbált pénzhez jutni. Az egyik, még 2011 legvégén bevetett trükkje az volt, hogy különböző szerződések összefénymásolásával bankszámla szerződést hamisított ismerőse nevében arról, hogy megváltozott a számlaszáma. Ezt elküldte az ismerőse munkáltatójának azzal, hogy az új számlaszámra kéri a munkabérét. A megadott szám azonban T. Lina testvére nevén volt. A cég egy havi bért, 53 ezer forintot ki is utalt, ám a turpisság rövid időn belül kiderült. A nő ellen csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt emeltek vádat.

A másik történet most 40 éves vádlottja 2003-tól nyolc éven át volt egy fehérneműkkel foglalkozó cég pénztárosa. A vádiratba foglaltak szerint feladata volt a viszonteladók kiszolgálása is csomagküldéssel. T. Ibolya ezt azonban rendszeresen úgy oldotta meg, hogy a kiszállított áruról számla helyett „blokk” nevű árujegyzéket mellékelt a csomagban, és magánszámlája számát adta meg. A vevők ide utalták át pénz, amivel T. Ibolya nem számolt el teljes körűen. A pénztáros 2009 januárjától bő két év alatt jelentős összegeket költött bankkártyás vásárlásokra, noha anyagi viszonyai ezt nem engedték meg. A kimutatások szerint az említett időszakban 4,6 millió forintot költött el, miközben rendszeres kötelező kiadásain túl 530 ezer forint jövedelemhez jutott, és a vád szerint a munkáltatóját 4,1 millió forinttal károsította meg.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a nő ellen folytatólagosan elkövetett sikkasztás miatt emelt vádat a keszthelyi járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!