Hírek

2015.12.02. 06:32

Telefonokkal csalt a roma önkormányzat elnökhelyettese

Zalaegerszeg – A roma nemzetiségi önkormányzat nevében vásárolt nagy értékű telefonokat, majd értékesítette a társadalmi elnökhelyettes – a férfi ellen csalás miatt emeltek vádat.

Arany Gábor

A zalaegerszegi roma nemzetiségi önkormányzat társadalmi megbízatású elnökhelyettesi posztját 2010 és 2014 októbere között betöltő, most 54 éves P. Gyula a vádirat szerint tavaly tavasszal nehéz anyagi helyzetbe került. Ebből a kiutat úgy vélte megtalálni, hogy a megbízatásával járó lehetőséget kihasználva a nemzetiségi önkormányzat nevében 2014. május végétől két hónapon keresztül kezdőrészlet nélkül, vagy jelképes összeget befizetve nagy értékű, előfizetéses mobiltelefonokat vásárolt, majd eladta azokat.

Ehhez azonban nem volt meg a felhatalmazása, ezért ehhez erről szóló hamis iratot készített, amit saját neve mellett három másik személy kézjegyével is ellátott – utóbbiak tudta, beleegyezése nélkül.

A férfi július utolsó napjáig öt alkalommal összesen nyolc készüléket vásárolt meg. Ezeket rövid időn belül eladta, amiből 640 ezer forint jövedelmet húzott, miközben közel 1,9 millió forint kárt okozott a szolgáltató cégnek, valamint további 352 ezer forintot azzal, hogy a készülékekből kivett SIM-kártyákat használta, de a díjakat nem fizette utánuk. A P. Gyula által okozott kárból november végéig közel egymillió forint megtérült, amiből mintegy 270 ezer forintot a volt alelnök fizetett meg, a többit pedig az önkormányzat.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a történtek alapján P. Gyula ellen folytatólagosan elkövetett csalás, valamint hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat az egerszegi járási és nyomozási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!