Hírek

2015.12.16. 16:21

Sikert hozott az összetartás - AZ RMP abban bízik, hogy jövőre ismét bajnoki címet ünnepelhet

Nagykanizsa – Az RMP Földi különítménye nyerte a kispályás labdarúgó-bajnokság első osztályának küzdelmeit. A csapatkapitány, Cs. Horváth Gábor szerint a baráti társaság ereje hozta meg a várva várt sikert.

Benedek Bálint

A csapat gerincét korábban az NTE 1866 NB III-as legénységében vitézkedő játékosok adták, néhányan pedig még a legendás Olajbányászban is rúgták a bőrt. A sportág iránti szeretet az évek múlásával sem csökkent, Cs. Horváth Gábor és társai manapság is játszanak nagypályás pontvadászatokban. Van olyan tag, aki a Zala megyei labdarúgó-bajnokság különféle osztályaiban, míg néhányan Ausztriában terelgetik a labdát. Az együttes egyik tehetsége, Szőke Ádám pedig a zalaegerszegi Göcsej SK első osztályú futsal különítményében bizonyít fordulóról fordulóra.

– A labdarúgás iránt érzett szerelmünket bizonyítja, hogy minden meccsen teljes kerettel állhattunk ki – mesélte Cs. Horváth Gábor. – Ez azért is nagy szó, mert mindannyian dolgozunk, de az elfoglaltságot is felülírja a sport, a kikapcsolódás és a jó hangulat. Nem beszélve a meccsek utáni vidám elemzésekről, sőt előfordult olyan eset is, amikor napokkal később is téma volt egy-egy csel vagy éppen gól. Egymás zrikálása persze a pályán kívül is folytatódik, ismerjük egymást.

Az RMP Földi I. osztályú bajnokcsapata. Alsó sor (balról): Petánovics Milán, Nagy Tamás, Szőke Richárd, Szakmeiszter János, Újvári Máté. Állnak (balról): Szőke Ádám, Kotnyek István, Horváth Gábor, Róka Tibor csapatvezető, Cs. Horváth Gábor, Varga Péter. A képről hiányzik: Papp Gábor, Rákhely Martin és Hohl Attila. Fotó: Szakony Attila

Kotnyek István rendőr és a migránshelyzet miatt gyakran kimaradt – egy meccsen lépett pályára – mégis eljött az eredményhirdetésre. Persze a társaság tagja, de azért kapta az „ívet" rendesen.

A csapatkapitány hozzátette: egy társukat, Hohl Attilát csak azért igazolták le, mert korábban focizott kispályán, a Delfin csapat alapítója volt, s úgy érezték komoly erősítés lesz. Végül nem így alakult, az első meccsén öt percet játszott, ám annyira gyorsnak találta az iramot, hogy a találkozó után bejelentette a visszavonulását.

Az RMP Földi gárdája öt éve alkot összetartó társaságot. Két évvel ezelőtt nyerték meg a bajnoki címet, tavaly a nagy rivális Fix Bomba diadalmaskodott. Az idén egyszer 2-1-re szintén tőlük szenvedtek vereséget. Ettől az egy botlástól eltekintve szinte verhetetlennek bizonyultak, 14 mérkőzésből 12 győzelemmel, 1 döntetlennel és 1 vereséggel zárták a szezont.

– A gárda mozgatórúgója, szurkolója és a legnagyobb támogatója már húsz éve Róka Tibor csapatvezető, akinek a biztatása is kellett a nagyszerű sikerhez – tette hozzá Cs. Horváth Gábor. – Bár tényleg rajongunk a fociért, olykor eljátszunk a gondolattal, hogy a nagypályás szezon közepette van-e szükségünk a kispályára. S persze a másik pillanatban már arról beszélünk, milyen lesz a következő idény. Most is így van, csak remélni tudjuk, hogy kitartunk, megmarad a lendület, ugyanis akkor minden bizonnyal jövőre is bajnoki címet ünnepelhetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!