Hírek

2015.12.22. 14:39

Önkéntes tűzoltók sikeres vizsgája

Három önkéntes tűzoltó egyesület tűzoltói tettek sikeres vizsgát hétvégén a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon.

A december elején kezdődött tanfolyamon Murakeresztúr, Letenye és Miháld önkéntesei vettek részt. Negyvenórás tűzoltó alapfokú tanfolyammal kell rendelkezni minden olyan tűzoltó egyesületi tagnak, aki szervezett keretek között kíván részt venni hazánk mentő tűzvédelmében.

Fotó: Németh István

Az elméleti tudásukról írásbeli számonkérés formájában adtak tanúbizonyságot, ahol a szakfelszerelések ismeretére, a tűzoltó szerelések elméleti alapjaira voltak kíváncsiak a számonkérők.

Fotó: Németh István

A gyakorlati vizsga keretein belül osztott sugár szerelését kellett bemutatniuk gépjárműfecskendőről az önkénteseknek. A vízsugarakat szintidőn belül, megfelelő szabályok szerint sikerült megszerelniük, a fecskendő vízzel való táplálását pedig föld feletti tűzcsapról kellett kivitelezniük.

Fotó: Németh István

A tűzoltójelöltek gyakorlati és elméleti tudását Dobos István tűzoltó alezredes, a nagykanizsai katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője megfelelőre értékelte, így mind a nyolc egyesületi tag sikeres vizsgát tett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!